Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Срещите на руския генерален прокурор Юрий Чайка в България отминаха. Така и не стана ясно защо бе приет от вицепрезидента, премиера и патриарха. Те не са му ранг, нито са представители на "съдебната система". Единственото обяснение откривам в известното Вазово стихотворение "Средство да нямаш врагове":

"Преклонената главичка

остра сабя не сече" -

тази истина едничка

кой би смял да отрече?

Днешните български властници не отрекоха тази истина. И пред Чайка "преклониха" глава. Тръгна си той доволен и предоволен. Затегна бурмите и подготви визитата на Главния. И когато Той се дотътри у нас, патриархът наш също ще го приеме. Защото: ченге при ченге отива.

Това е нашата орисия. Наведени дори пред... чайка!

Върхът на Чайковата наглост бе когато на пресконференция заяви, че "Русия е миролюбива страна и не заплашва никого". Каза той тази нагла лъжа и не му мигна окото. Каза я в момент, когато Русия е окупирала, в нарушение на международното и националното право, територия на съседна славянска и православна държава – украинският полуостров Крим. Когато въоръжи и подкрепя проруските сепаратисти и терористи в Югоизточна Украйна в опит да се създадат марионетни държави ментета – ДНР и ЛНР, Затова и ООН осъди руската агресия срещу Украйна, затова и бяха въведени санкциите срещу Русия.И продължени, и продължени...И пак ще бъдат продължени.

Наглецът забрави, че Русия нападна и Грузия, отцепи нейна територия, създаде там менте държави – отново в нарушение на международното и националното право на Грузия.

Изтресе лъжата за руското "миролюбие" Путиновият вестител, знаейки отлично, че руска армия е окупирала част от територията на Молдова и отказва да я напусне. И дори малкият и горд черногорски народ изпита коварството и реалните заплахи от руската политика на Балканите. Това схвана дори Македония. Единствено сръбските буци си остават буци.

Каза тази върховна лъжа за "миролюбието" на Русия прокурорът "миролюбец" в момент, в който Русия провежда мащабни военни учения с показателното име "Запад-2017".

Агресивната политика на Руската империя и на СССР е световноизвестна.Заради агресия СССР бе изключен от Обществото на народите.

Днес цял свят обсъжда заплахите за сигурността от руската агресивна политика. Затова и руският президент Владимир Путин нямаше лице да се яви пред Общото събрание на ООН. Гузен.

Една от най-застрашените държави е България. И не само поради факта, че у нас руснаците имат сериозни икономически интереси – от българския народ те свличат десет кожи годишно, лапат милиарди. И го правят така нагло благодарение на пречупените в кръста български политици. И тезата им, че нямало да нападнат "братска славянска страна" е теза за глупаци. Те ни мислят нас за глупаци. Това е истината. Защото Русия по принцип напада и окупира славянски и християнски държави – Украйна е последният пример. През 1944 г. ние сме пример. През 19 и 20 век пример е Полша. Има какво да разкажат по въпроса чехи и словаци. А белорусите да мълчат ли?

Заплаха е Русия за нас, защото дирижираната и политически насочвана руска приселническа инвазия у нас, е вече факт. Руснаците станаха повече от циганите. Заплаха е за нас Русия, защото ние сме на границата на Западната цивилизация, на европейската граница. А няма как да удариш тази цивилизация – стар руски мерак, ако не преминеш границата. Заплаха е Русия за България, защото никога няма да забрави, че сме били нейна колония, че ни е окупирала и владяла близо половин век.Заплаха е Русия за нас, защото поддържа огромен военен флот в Черно море, който издуха "белите платноходки".

Наглецът – пратеник на Путин, заявил на пресконференцията, че "който при нас с меч дойде от меч ще загине". Думите били на мюсюлманина Александър Невски.– чрез друга руска лъжа произведен в чин православен светец. Но защо тогава в популярна руска песен се пее: "само с винтовка в ръка, руснакът може да види чужда страна?" И наистина е така. СССР бе окупирал много държави, а сам се бе превърнал в затворена държава. И руснакът можеше да види Будапеща и Прага само с винтовка в ръка. Знаем за това руско "миролюбиво" пътешествие през 1956 и 1968 година. Вижте снимките от това време с ококорените от почуда съветски очи видели нормални страни. Явно руският народ е по-наясно от прокурора Чайка, що за държава е Русия.

Както и да е. Отлетя си Чайка. Разкара се. Но пред всички нас, пред българските граждани, остава дилемата с пречупените гръбнаци на нашите политици и на патриарха ни. Какво да ги правим. По руски, с винтовки? Няма да стане. Българи сме, християни. Но с бюлетинката – ще трябва да стане. Ако ли не, ще се снишаваме и пред следващата чайка. А тя вече стяга куфарите – "миролюбецът" Путин!

*Александър Йорданов във фейсбук