Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Диана се представяла като грижовна майка.
Диана се представяла като грижовна майка.

До последно бургазлията криел, че е паднал в капана на коварната Диана от Сливен

Тираджията от Бургас, държан в плен 32 часа в къща в Сливен, до последно криел, че е станал жертва на коварна любовница, разкриха криминалисти.

На 10 септември по обед 30-годишният мъж от комплекс “Меден рудник” сам се явил в полицията и заявил, че е бил отвлечен. Той бил

с подуто и

насинено от бой

лице, говорел

трудно

и бил много изплашен.

Но вместо да насочи полицаите към истинските похитители, тираджията излъгал, че е отвлечен в Бургас от двама непознати и нищичко не помнел. Едва след като разпитали близки на пострадалия, униформените започнали да сглобяват пъзела.

Роднини споделили за някаква мистериозна жена, по която тираджията бил направо полудял. Оказало се, че това е 30-годишната Диана Куртева от Сливен - разведена, с две малки деца. Тя успяла да зариби бургазлията във фейсбук, представяйки се за грижовна майка, която си търси опора в живота. Двамата започнали да си пишат в началото на 2017 г., а от февруари международният шофьор, който работел в Германия, почнал да ѝ праща пари.

Всеки месец бургазлията превеждал по няколкостотин лева на изгората си, без дори да я е виждал на живо. Двамата се сближили много във виртуалното пространство и през август се срещнали в Бургас.

Тираджията се постарал да впечатли 30-годишната брюнетка.

Водил я по

ресторанти,

на шопинг в

моловете

За два дни пръснал по Диана 2000 лв., сочат данни от разследването.

В тази къща на ужасите тираджията бил пребит и насилван.
В тази къща на ужасите тираджията бил пребит и насилван.

Преглеждайки записите от камери по пътя Бургас - Сливен, униформените засекли автомобила на тираджията. Става ясно, че той сам е отишъл до Сливен. За по-малко от 24 часа похитителите били разкрити и задържани. Така зад решетките попадат 30-годишната Диана Куртева, 32-годишният Станислав Стоянов и мъж на 24 г., чиято самоличност от полицията не разкриха. “24 часа” обаче научи, че това е братът на собственика на къщата, в която тираджията е бил държан в плен.

На 8 септември, петък, влюбеният бургазлия тръгва за Сливен, за да гостува на Диана. Вместо в дома си обаче,

фаталната жена

го кани на друг

адрес

- на ул. “Момина сълза” в кв. “Комлука”. Диана наистина го чака в къщата. Много бързо обаче тя инсценира скандал и когато “влюбените” започват да се карат, вътре нахлуват двама мъже с маски на лицата. Те завързали госта със свински опашки и облепили устата му с тиксо, за да не вика. След това се започнал жесток побой. Целта била да сплашат тираджията и да го ограбят. “Жената също е била много агресивна.

Имало е и

сексуални

извращения”,

разкри апелативният прокурор на Бургас Любомир Петров. Докато е държан в къщата, пленникът е заплашван с нечовешки изтезания като набиване на кол и рязане на пръсти с лозарска ножица. Насилван е с различни предмети, сочат данни от разследването.

Похитителите взели двете дебитни карти на тираджията и го принудили да им каже пинкодовете. Бандитите опитали да източат сметките му онлайн, но не успели, след което го преджобили и взели 200 лв. и мобилен телефон. Накрая го метнали в багажника на автомобила му с превръзка на очите и го зарязали в местност край Карандила.

Едва след като похитеният сам успял да се прибере в Бургас, сигнализирал в полицията.

“Вероятно е спестил част от информацията поради срам, но това е недопустимо. Не може потърпевши да ни дават погрешна информация и апелирам да не го правят”, коментира прокурор Петров.

Пред наш репортер той сподели, че най-вероятно срещу Диана и Станислав

ще бъде

повдигнато и

обвинение за

опит за източване

на пари

от дебитните карти на потърпевшия. Към този момент двамата задържани са обвинени в противозаконно лишаване от свобода и грабеж, уточни старши комисар Калоян Калоянов, директор на ОД МВР - Бургас.

На 14 септември районният съд в Сливен им наложи постоянен арест.

Диана Куртева и Стансилав Стоянов обаче не са направили самопризнания, напротив, твърдят, че нямат нищо общо с престъплението, в което са обвинени, довериха осведомени. Разследващи обаче

чакат важна

ДНК експертиза

за наличие на биологичен материал по предмети от престъплението. Чакат се и резултатите от кръвните проби за наличие на алкохол и наркотици. Твърде е вероятно Диана да е била под въздействието на наркотични вещества по време на пленничеството на тираджията.

Според шефа на полицията в Сливен Димитър Величков има данни, че Куртева е наркозависима. Съучастникът ѝ Станислав пък е съден за кражби и грабежи, разследван е и за наркоразпространение.

“Видяхме как полицаите изнесоха от дома на Станислав чували с веществени доказателства. Свинските опашки, с които бил вързан пленникът им, дори стола, на който го измъчвали.”

Това казаха в събота жители на ул. “Момина сълза” в сливенския квартал “Комлука”, където живее Станислав Стоянов. Къщата на ужасите е навътре в двора и с това съседите си обяснявят, че не са чули и видели нищо. Само ги впечатлило, че отвътре музиката май била пусната по-високо от обичайното.

Съседите все пак са учудени, че Станислав е стигнал дотук. Познават го като услужлив съсед, готов да помогне винаги, макар и да бил избухлив. За тях не е тайна, че имал вземане-даване с наркотици, дори казват, че скоро бил осъден условно за кражба на кола, но някак не им се вярва, че може да измъчва садистично човек.

“Когато изпадне

в депресия,

крещи и обвинява

наред

съседите си, че го топели на полицията за наркотиците. То, ако беше така, полицаите трябваше през 5 минути да идват в къщата му”, разказва жена на средна възраст. Станислав живеел до 2015 г. с баба си Стефанка, която починала на 10 септември. По ирония на съдбата тази година точно на тази дата плененият шофьор бил закаран от нападателите си на Карандила. Родителите му са разведени, майка му работи в Испания и понякога му пращала пари, защото нямал работа. Баща му отдавна имал друго семейство.

Станислав бил официално безработен и ерген. Хората от улица “Момина сълза” са склонни да мислят, че интимната му приятелка Диана Куртева го е въвлякла в тази авантюра. Жената е почти непозната в района. Била от с. Жельо войвода, разведена, майка на две деца - момиче и по-малко момченце. Не знаят да е работила някъде, по-скоро

успявала да си

намери мъже,

които да я

издържат

Като стопанин на къщата Станислав проявявал чувство за хумор - на пътната врата е закачена подкова за късмет и табелка от времето на социалзма “Образцов дом”. Но това, което се вижда през пътната врата, не е никак образцово - дворът е порядъчно разхвърлан, а гроздето от асмата е узряло и трябва да се бере. Тази работа най-вероятно ще свърши братът на починалата баба, който живеел наблизо.

“24 часа” потърси за коментар адвокат Йордан Дончев, заел се със защитата на обвиняемите. Той изпрати по мейла следната позиция:

“Разбирам интереса ви, но няма как да коментирам случая на този етап от наказателното производство.

Противозаконно е и неетично спрямо подзащитните, които независимо какво са извършили, имат право на адвокатска защита. Между другото, със закон е забранено и на прокурорските органи да разгласяват данни и целите имена на лица по висящи наказателни производства.

Дали ще се самосезира горестояща прокуратура за противозаконното разгласяване на данни? Очевидно евтината прокурорска популярност в България стои над закона и морала”.