Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Анна Цолова се отказа от мечтата си един ден, когато екранното й лице се изхаби след ежедневните събуждания на зрителите в сутрешния блок, да мине зад кадър. Но да продължи със същото - новини, напипване на пулса на горещите теми на деня и изискване на отговори на неудобните въпроси.

Изненадващо доскорошната водеща в Нова телевизия се раздели с мястото си пред камерата на "Здравей, България" до своя колега Виктор Николаев.

Цолова обяви, че отваря нова страница в кариерата си и се подготвя за различна роля в тв ефира, която ще я обвърже със съвсем друг проект далеч от новините.

Самата смяна на сутрешния блок с предаване

в коренно различен жанр е много

неочакван и нетипичен за нея ход, защото още в началото на своята кариера тв журналистката се посвещава с плам и пълна отдаденост на актуалните събития от деня.

Цолова е сред първите в редиците на старта на телевизия Би Ти Ви и се гневи много на това, че в началото медията отразява в новинарските си емисии незначителни теми и настоява за много повече професионализъм. Постепенно екипът влиза в час и набира скорост. Именно по време на подготовката за новините в Би Ти Ви водещата се запознава и с една от най-добрите си приятелки и днес - Миролюба Бенатова. Според самите тях двете си приличат най-вече

по-взискателността, която имат към хората около себе си.

Работата свързва Цолова и с другите две нейни близки приятелки - водещата на "Преди обед" Деси Стоянова и вече също бившата шефка на "Новини и актуални предавания" в Нова телевизия Дарина Сарелска.

Другата обща страст освен тази към работата, която споделят Сарелска и Цолова, са народните танци. Отдавали се на ежедневни тренировки, които много често преминавали в люти състезания помежду им.

Понастоящем има слухове, че двете телевизионерки, които се разделиха с постовете си в своята медия, ще обединят сили в енигматичен все още нов проект.

Близки на Цолова разкриват, че някога тя била нощна птица и истинска купонджийка, но забравила за будуването до малките часове в името на кариерата си.

В стола на водещ на "Тази сутрин" в Би Ти Ви Цолова сяда по заместване на Мариана Векилска, но с жестоката си целеустременост, стриктност и педантичност към личния си имидж бързо се превръща в може би най-емблематичното лице на сутрешния блок.

Много нейни познати свидетелстват, че Цолова е изключително обсебена от това да държи всичко под контрол.

"Властна" -

така я определя

с добро чувство и нейният брат, репортерът Стоян Цолов, в тв интервю. Докато той се задържа в Би Ти Ви, неговата по-голяма сестра през 2013 г. предпочете да премине при конкуренцията и със своята професионална половинка Виктор Николаев станаха "централни нападатели" от отбора на Нова телевизия.

"Тръгнахме си, защото усещахме един каиш, който нямаше как да понесем - признава по-късно водещата. - Човек има нужда от въздух. Случи се това, че не бяхме симпатични на определени хора. Измислиха се някакви колосални суми, заради които уж сме отишли в Нова телевизия. Хубавото е, че ние с Виктор не сме меркантилни и не мога аз за една кола, къща или скъп часовник да направя правилното интервю".

Цолова също така определя Николаев като голямата си екранна любов.

Своя спътник в живота, оператора Васил Мичев, водещата открива също благодарение на телевизията. Двамата се запознават

преди 17 години

по време на подбор на кадрите

за Би Ти Ви. Цолова се впечатлява от него като немеркантилен и несуетен човек, а чак после се увлича и по него като мъж. Излизат няколко месеца, но връзката им е на приливи и отливи, раздели и събирания. След поредното им отдалечаване за месец преди 14 години той предприема сериозни действия, като й признава, че я обича. Последва сватба, за която по-късно Мичев се шегува, че била "изцяло нейна идея". Ражда се синът им Калоян. И до днес семейството е щастливо заедно, макар слухове да са разделяли съпрузите неведнъж. Цолова ревнува половинката си само от една негова изгора, която му е на сърце - гората. Той е запален ловджия.

Наследникът на тв водещата пък визуално прилича изцяло на нейния баща. Това я радва много, но я изпълва и с тъга, защото журналистката все още не може да преодолее загубата на своя родител. Неговата смърт е най-голямата й болка.

Цолова винаги се е гордяла с това, че нейното семейство е много сплотено и задружно. Първото, което прави винаги, когато пътува или предприема важна стъпка в живота си, е да се обади на майка си. За да бъде спокойна, че всичко е наред.

Може би най-последното намерение на Цолова за нейното бъдеще, след като реши да излезе

"от матрицата, от която зависи и не може без нея",

е да се занимава с вътрешен дизайн. Това разкрива самата тя във връзка със своето хоби да декорира дома си сама.

Именно така релаксира и отдъхва от иначе динамичното си ежедневие в последните години. Другото, което водещата признава, че я зарежда, е четенето. И спането, от което сериозно се е лишавала доскоро, а обожавала, преди да се впусне в телевизионния водовъртеж.

Както се казва, денят се познава от сутринта, а събуждането на Анна Цолова вече ще бъде различно.