Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Отвъртели мултикултуралисти ще бутат статуи на Вашингтон и Колумб.

Да си бял човек в Америка, взе да става опасно. Тези дни в щата Кентъки местната основателка и организаторката на движението “Животът на черните има значение” (Black Lives Matter - BLM) Шанел Хелм публикува списък с 10 искания към белите, които силно напомнят първите декрети на Ленин.

Първо. Бели хора, ако нямате наследници, завещайте своята собственост на черно или кафяво семейство. За предпочитане такова, което живее в потомствена бедност.

Второ. Бели хора, ако наследявате собственост, която смятате веднага да продадете, дайте я на черно или кафяво семейство. Парите ще изкарате по друг начин чрез своите привилегии.

Трето. Ако сте инвеститор или собственик на жилищни комплекси, постройте евтин комплекс в черен или кафяв квартал и пуснете там черните или кафявите хора да живеят без пари.

Четвърто. Бели хора, ако можете да живеете по-скромно, оставете своя дом на черно или кафяво семейство…

По-нататък звучи още по-революционно. Белите жени трябва да дебнат белите мъже по офисите и я са казали нещо расистко, да викат полиция. Те трябва постоянно да ги подслушват и надушат ли расист, да го снимат, да му вземат името и адреса и да го докладват където трябва…

Да, мултикултурализмът и толерантността в САЩ вече прерастват в криминализация на бялата кожа. Белите жени, понеже изпитват женска емпатия, също трябва да се включат в преследването на мъжете си. Белите са новите негри.

Като махнем белите мъже, всички останали са пролетариат, който трябва да строши оковите си. Как се стигна до тази цветна диктатура на пролетариата?

Разбира се, това е нарочно изфабрикувана идеология, която уж тръгна скромно и добродушно, а изведнъж отвъртя. В началото движението “Окупирай Уолстрийт” предупреди елита, че гневът на масите се насочва срещу него. Значи трябваше да се субсидират най-разнообразни инкубатори на гражданското общество, които в един момент да се сблъскат и изпотрепят за всичко друго, но не и заради неравенството.

Това се нарича “политика на идентичностите”. Цяло ято фондации внасят самосъзнание във всички възможни малцинства и групи и ги насърчават да си търсят правата за сметка на другите малцинства и групи. Същото се случва и у нас, но поради липсата на негри се разчита на роми и гей активисти.

Истинските родоначалници на “Животът на черните има значение” (BLM) са по-разумни от своето движение, те са една образована чернокожа девойка с гей ориентация, както и партньорът и или партньорката, не е съвсем ясно, защото е травестит (ка). Но е също е образован(а). Моля това да не се тълкува като подигравка с различността, а като съществен детайл. Ще го разберете когато еднополовите бракове станат задължителни.

BLM тръгва от протестите срещу едно скандално решение на съда във Флорида, който оневини убиеца на 17-годишен чернокож младеж. Последваха демонстрации навсякъде, където полицията стреля по чернокож, било с основание или без. На много места протестите прераснаха в безредици, разбиване на магазини, палежи и побоища. На една огромна демонстрация в Манхатън тълпата скандираше:

“Какво искаме? Мъртви полицаи! Кога го искаме? Искаме ги сега!” Представете си ги как маршируват и скандират по Пето Авеню, където един квадратен метър жилище струва 25-30 хиляди долара.

Играта бързо загрубя. Един отвъртял симпатизант на BLM, ветеран от войната в Афганистан, се вдъхнови и застреля 5 невинни ченгета по време на демонстрация в Далас. Тъй като регионалните звена на движението са автономни и няма ни устав, ни опорни точки, естествено връх вземат най-кресливите и опасните. Това хвърли в ужас белите американци и работниците и връчи на Тръмп победата в щатите от “ръждивия пояс”, които иначе гласуват за демократите. Може да се каже, че BLM направи Тръмп президент.

И ако продължава в същия дух, ще го преизбере през 2020 г., стига да не е вече в затвора. Движението някак си естествено се сдружи с десетки други феминистки, хомосексуалистки, антифашистки, промюсюлмански и други подобни организации в общата кауза – да се громят расистите, да се прогони Тръмп от Белия дом и изобщо да поставят на мястото му белия човек с неговото обременено минало. Повечето от тези организации са получавали субсидии от Сорос и цялата работа намирисва на добре познатата по света “цветна революция”. Американски майдан!

Майданът в САЩ застана на страната на Хилари и Демократическата партия, но напоследък нещата отиват малко оттатък. Бившата говорителка на Бърни Сандърс, чернокожата активистка Симон Сандърс (няма родство), се появи по Си Ен Ен и изръси: “Според мен сега точно не са ни нужни бели хора в ръководството на Демократическата партия!” Махайте се и оставете

Демократическата партия на черните? Звучи тъпо, но има логика. Има, но сбъркана. Чернокожите са някъде към 13% от населението на САЩ и нямат навика да гласуват масово. Ако някак си се обединят с латиносите и азиатците, може да докарат 30%.

Но ако настроят хомосексуалистите, травеститите, мюсюлманите и т. н., както и част от белите жени срещу диктатурата на белите мъже, може да се скалъпи мнозинство. Дайте Демократическата партия на черните активисти и да видим…

Преди 2 седмици в Шарлотсвил станаха кървави безредици. Южни националисти излязоха на протест срещу махането на статуята на ген. Робърт Лий, герой на Юга от гражданската война. Лявата организация “Антифа” (антифашисти) даде отпор и стана меле. Тръмп си позволи да каже, че и двете страни може да имат вина, и видните демократи го изядоха с парцалите. Но “Антифа” продължи с подвизите и така наплаши демократите, че тяхната лидерка в долната камара на Конгреса Нанси Пелоси ги заклейми: “Насилствените действия на хора, които наричат себе си “Антифа”, заслужават безусловно осъждане и извършителите трябва да бъдат арестувани и осъдени!” Завой на 180 градуса само за десетина дни…

Най-новият етап в цветната революция е премахването на паметници. На първо време за премахване са набелязани всички герои от Юга, защото или са били робовладелци, или са воювали, за да запазят робството. После идва ред и на всички робовладелци, а сред тях са бащите на американската държава - Вашингтон, Джеферсън, Медисън, Джаксън...

Анжела Рай, коментаторка в Си Ен Ен, адвокатка и политическа активистка, обясни мотивите:

“Джордж Вашингтон е бил робовладелец. Трябва да наречем робовладелците с истинското им име. За него моите предци не са били човешки същества. Все ми е едно дали става дума за статуя на Вашингтон, Джеферсън или Робърт Лий, те всички трябва да се съборят.”

Впрочем от снимката на Анжела личи, че поне две трети от предците й са бели. Но в САЩ хората имат поне 10 пъти по-развито усещане за нюансите на кожата, отколкото имаме тук ние. Това създава богати възможности границата между “цветен” и “бял” да се мести творчески според политическата необходимост.

Чистката на досиетата вече стигна до Христофор Колумб. Бил де Блазио, кметът на Ню Йорк, съвсем сериозно е започнал обществена дискусия дали да махне статуята му от едноименния площад с кръгово движение, един от символите на града. А с какво се е провинил и Колумб? В. “Гардиън” цитира учителката по испански Мая Спаркс: “Колумб представлява началото на плячкосването на местните култури в САЩ и това е нещо, което не трябва да се чества. Много странно е, че честваме Колумб. А статуята трябва непременно да се махне!”

Представяте ли си историята на САЩ без Вашингтон и първите десетина президенти, без половината от авторите на Конституцията и без Дивия запад, гордите каубои и другите душмани на индианците? А за капак – и без Колумб?

А ние тук изравяме томахавката, щом някой скромен грантоед едвам-едвам и много плахо подхвърли нещо двусмислено за Левски…