Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

"Ужасът, който нямаше да свърши още двадесет и осем години - ако изобщо някога свършеше - започна, доколкото ми е известно, с едно корабче от вестникарска хартия, плаващо в придошлата от пороя канавка."

Така Стивън Кинг въвежда в една от най-зловещите литературни истории в хорър жанра и изправя децата у всичките си читатели срещу най-иконичния си злодей - танцуващия клоун Пениуайз. Кой не знае сковаващия кошмар от страниците на "То", кой не е слушал за него?! А демоничната, шизофренична и садистична маскарадна гримаса всеки момент ще ни "изкара ангелите" от големия екран.

Новата екранизация на бестселъра на Краля на ужаса се подготвя от 2009 г. и обещава да зачеркне изцяло от паметта на зрителите телевизионната версия от 1990 г. с Тим Къри в главната роля.

Амбициозната лента "То" (It) е режисирана от Андрес Мускети ("Мама"), като първоначално с проекта се бе заловил Кари Фукунага. Последният обаче

се оттегли от проекта заради "творчески различия"

с New Line Cinema.

В крайна сметка има готов продукт, върху който много киномани възлагат надеждите си особено след първия трейлър, който събра над 7 млн. гледания в YouTube за два дни. Очакванията са, че няма да има разочаровани като след дългоочакваната адаптация на друг култов роман на Кинг, а именно - "Тъмната кула" на режисьора Николай Арсел.

В същото време трейлърът изплаши и провокира негодуванието на професионалните клоуни, съобщи вестник "Индипендънт". Те заявиха, че кинохорърът ще предизвика нова вълна от "антиклоунска параноя" и ще съсипе този бизнес, който така или иначе бавно затихва.

Ужасът обаче настъпва към салоните

и не може да бъде спрян.

Самият Стивън Кинг одобри постигнатия от Андреас Мускети резултат, който му бе показан на предварителна прожекция.

"Филмът напълно оправдава очакванията ми и мисля, че продуцентите са свършили страхотна работа", коментира писателят.

Хилядите страници от книгата са стъкмени в сценарий от Чейс Палмър, Гари Доберман и Кари Фукунага. Предстоящият филм ще се фокусира върху седемте хлапета от "Клубът на неудачниците" и техния първи сблъсък с То.

"Сценарият на втората част трябва да е готов през януари и ако всичко е наред, през март ще стартираме снимките на продължението. Първата част разказва историята на децата. Втората ще бъде посветена на същите персонажи, но 30 години по-късно, когато те си спомнят за ужаса, който са преживели в детството си", разкри режисьорът.

Действието на романа се развива в два времеви периода - 1958 и 1985 г. Времето ще бъде меланхолично за мнозина, а носталгията ще завлече към срещата и... "Здравей, мрак, стари мой приятелю", както се казва в един друг роман на Краля на ужаса.

В малкото градче Дери в щата Мейн на всеки 27 години изчезват безследно местни деца и никой не може да открие причината. Във филма тялото на Джорджи няма да бъде намерено, заради което брат му Бил и останалите неудачници ще се впуснат в издирването му дълбоко в каналите на града.

В главната роля на чудовището клоун

Боб Грей-Пениуайз е актьорът Бил Скарсгард,

син на шведската звезда Стелан Скарсгард и брат на Александър Скарсгард (“Легендата за Тарзан”).

"Изпълнението на Тим Къри беше наистина страхотно и точно заради това за мен е важно да направя нещо тотално различно", коментира Скарсгард.

Младият талант е само на 27 години, но от даденото в аванс определено си личи, че влизането в образ му се е получило. С подходящата

привидно вежлива, но смъртоносно зла усмивка...

Ех, тъжно ни е за Доналд Тръмп, който няма да настръхне заедно със света пред кръвожадното лице на Пениуайз. Преди дни Стивън Кинг блокира американския президент в туитър и написа:

"Доналд Тръмп ме блокира в туитър. Затова и аз го блокирам, за да не може да види "То" и "Мистър Мерцедес".

Без клоуни за теб, Доналд.”

Така писателят "си отмъсти" на държавния глава, който още през лятото забрани достъпа му до акаунта си след критики по свой адрес.

Пред камерата на хоръра се изявяват още Джейдън Либерхър, Фин Улфхард, София Лилис, Джак Дилън Грейзър, Уайът Олеф, Чоузен Джейкъбс, Джереми Рей Тайлър, Оуен Тийг, Пип Дуайър, Стюарт Хюз, Стивън Богарт, Ари Коен, Меган Шарпантие, Никълъс Хамилтън, Джаксън Робърт Скот и др.

Премиерата на "То" е на 9 септември.