Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Снимки: Фейсбук на Белен Родригес
Снимки: Фейсбук на Белен Родригес

Българският пилот, който приземи на 17 август извънредно частен самолет на летище в Калабрия заради запалена цигара на пътуващата в него тв звезда Белен Родригес, е действал неправилно. Това каза в писмо частната компания Jet Smarter , наела частния самолет за полета Ибиса – Ираклион на известната шоу звезда от аржентински произход Белен и на приятеля й Андреа Яноне, пилот от Moto GP. Според в.”Кориере дела сера” самолетът бил предоставен от регистрирания в София превозвач Топ Джетс ЕООД и негов командир е бил Деян Тончев.

В.”Република” пише, че представителят на Jet Smarter Браян Беличини изпратил мейл до Яноне, с който се разграничил от действията на българския пилот. Според Беличини Тончев изобщо не трябвало да каца извънредно на летището в Ламеция Терме, Калабрия, тъй като Белен не била пушила на борда, както смятал пилотът. Беличини приема за вярна версията на шоузвездата Белен, която каза тези дни пред в.”Кориере дела сера”, че не е палила цигара при полета. Белен и приятелят й Андреа поддържат тезата, че са запалили само електронни цигари, които не димят, така че не може да са причинили включването на алармените системи на борда. Според двойката на всичкото отгоре поведението на пилота ги изплашило и ги накарало да мислят, че ги отвличат.

„С този мейл искам да уточня, че господин Яноне и госпожа Родригес винаги са имали коректно държание към екипа на самолета по време на полета. Не са показали поведение, нито са извършили постъпка, с които да заплашат сигурността на полета”, пише още Беличини. „Разграничаваме се от действията и избора на командира на полета, тъй като не смятаме, че е имало повод за подобно решение”, допълва той. Не се казва обаче по какъв начин Беличини е стигнал до това заключение. Самите Белен и Яноне ползвали и друг път услугите на компанията му.

Интригата около това дали известната като страстна пушачка Белен е пушила и в самолета, предизвика много полемики в социалните мрежи тези дни, тъй като аржентинката е открай време сред най-обсъжданите звезди в Италия. Буря от негодувание породи друга новина около Белен – че ще получи хонорар от 36 000 евро за присъствието си на Фестивал на лютата чушка в Калабрия и че тези пари ще дойдат от европейски фондове.