Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

"Добре дошли в София, България! Прекрасно и горещо за начало!" (Welcome to Sofia, Bulgaria! Nice & hot on entry!)

Още с пристигането си у нас на 3 юни миналата година холивудската звезда Самюел Джаксън побърза да извести почитателите си във фейсбук къде се намира. Звездата от "Криминале" успя да хапне агнешко и да щракне и публикува няколко кадъра от столицата наред със селфи от храм-паметника "Св. Александър Невски". Та дори намери време да се "загуби в превода" и да закачи с въпрос онлайн приятелите си какво означава надписа на входа на президентството.

Софийското си приключение Джаксън сподели и с колегите си Раян Рейнолдс и Гари Олдман, с които всъщност нямаха възможност за твърде много развлечения, тъй като се трудеха пред камерата на екшън продукцията с комедиен привкус "Бодигард на убиеца" (Hitman`s Bodyguard).

След броени дни резултатът ще се разкрие на големия екран и за родните киномани, а още в първия трейлър на филма се виждат автогонка

в коритото на Перловската река, като в клип

на Ъпсурт,

плюс няколко познати екстериора от софийската градска среда.

Лентата е режисирана от Патрик Хюз, който вече е работил на нашенска земя през 2014 г. по "Непобедимите-3", а сценарият е дело на Том ОКонър (Fire with Fire). Снимачният процес протича както у нас (в Киноцентъра и в градска среда), така и в Лондон, и в Амстердам. От българска страна в продукцията участват повече от 400 статисти и технически лица.

Специално, за да играе себе си в холивудския блокбастър, от Чикаго тогава пристига и българката с значима кариера в Си Ен Ен Ралица Василева. На снимачната площадка звездата на Би Ай Ти се изявява отново като журналистка от световна медия в трибунала в Хага, разкриха още миналата година от "Ню Бояна студиос".

В главните роли си партнират Самюел Л. Джаксън и личният ни любимец Раян Рейнолдс, които се стараят да владеят химията помежду си, за да не прекрачат границата на майтапа и да заприличат съвсем на Уитни Хюстън и Кевин Костнър.

Разчитаме на завидния комедиен талант на звездата от "Дедпул", подкрепен и от завидния опит на един от любимците на Тарантино, да овкусят с достатъчно хумор този наглед скучноват и банален екшън сюжет.

Героят на Джаксън няма да влезе в образа на обожавана поп икона, но пак е скандално популярен - като един от най-известните наемни убийци в света.

Застаряващ и с ужасен нрав, Дариус Кинкейд решава да даде показания против бившия си работодател и за да гарантира своята безопасност, се обръща за помощ към елитен топбодигард. Така на младия и много способен телохранител, занимаващ се със защита на свидетели, Майкъл Брус му се налага да охранява най-големия си враг, за да свидетелства той по дело в Международния съд.

Двамата никак не се понасят, но в рамките на 24 часа трябва да намерят общ език и да обединят силите и оръжията си, за да оцелеят. Те трябва да избягат от Англия в Хага, а много бързо ситуацията се усложнява още повече, когато на пътя на двамата застава кръвожадният източноевропейски диктатор Владислав Духович, изигран от Гари Олдман.

По време на престоя си в София и номинираният за "Оскар" англичанин, който е любител фотограф, успя да нащрака площадката в Киноцентъра, докато колегата му Джаксън активно запечатваше разнообразни столични гледки. Олдман дори доведе със себе си звездния фотограф Джак Инглиш, чийто професионални умения също бяха ангажирани с продукцията. На този етап мненията и очакванията към екшън-комедията са противоречиви, но все пак трейлърът приканва към киносалоните.

Във филма участват още Салма Хайек, Елоди Юнг, Ричард Е. Грант, Жоаким де Алмейда и др.

Премиерата на "Бодигард на убиеца" у нас е на 1 септември.