Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Убиецът на Елена бил болен от рак, застрелял я след спор за децата (Обзор) Венцеслав Василев запази спокойствие в съдебната зала и не съжали, че е убил любимата си.

Венцеслав Василев остава в ареста, реши съдът.

4 жалби за тормоз хвърлени в коша

12-годишната любов между съпрузите Венцеслав и Елена Василеви приключила с 5 смъртоносни куршума, изстреляни по жената след спор за децата им.

“Те вече не са твои", казала Елена на мъжа си минути преди убийството в столичния кв. “Лагера”.

Василеви имали две невръстни дъщери - на 5 и 11 г., но от 2 г. били разделени, тъй като отношенията им охладнели. През последните месеци Елена дори подавала жалби срещу мъжа си за тормоз. Една от версиите е, че той е стрелял по нея от ревност. След ареста нямал вид на човек, който съжалява.

“Ако имах 50 куршума, всичките щях да ги изстрелям по нея. Олекна ми”, казал 64-годишният Венцеслав пред полицаите.

Убийството бе извършено публично към 15 ч на 18 август пред очите на дузина сащисани очевидци в квартално кафене. Малко по-рано Венцеслав минал със служебния ситроен по улицата, на която живеела Елена. Разбрал, че жена му, която е с 22 години по-млада от него

не си е вкъщи,

а в кафенето

с приятелката ѝ Милена Михайлова. Приближил към масата им, но Елена му казала да се маха, иначе ще набере тел. 112. Венцеслав си тръгнал, но малко по-късно се върнал. Внезапно извадил служебния си пистолет “Зиг Зауер” и хладнокръвно изстрелял 5 куршума в главата и тялото на жена си.

Приятелката ѝ Милена заснела нападението с мобилния си телефон, който извадила секунди по-рано, за да докаже на полицията, че Венцеслав нарушава ограничителната заповед да не доближава жена си. (Виж карето долу). По време на стрелбата в заведението имало клиенти на 7 маси, сред тях родители с малки деца. Венцеслав седнал зад волана на ситроена и се отдалечил към 6-о РПУ. Там се предал и признал вината си.

Предал и оръжието на престъплението. Оказало се, че разрешителното за него е изтекло още през 2006 г. Въпреки това толкова години

от МВР

не иззели

пистолета

“След целия ни семеен живот тя не ми даде възможност да говорим за децата ни. Каза ми, че повече няма да ги видя. Не ми разреши да седна до нея”, обясни Василев в Софийския градски съд във вторник.

След раздялата двамата продали жилището си в София. Елена взела децата и се преместила в дома на майка си в кв. “Лагера”. Венцеслав отишъл да работи в Ямбол, наел си квартира. Занимавал се с хранителни добавки.

“Аз издържах Елена 12 г. Назначих я в моята фирма, плащах ѝ осигуровки и заплати, без да работи. Тя само излизаше и пиеше с приятелки”, твърди задържаният. Според нейни приятелки неотдавна Елена започнала работа като оценител в банка. Мъжът ѝ обаче не я оставил на мира.

Жалбите и сигналите, които Елена е подала в полицията и прокуратурата срещу мъжа си за тормоз и преследване са 4. Последната е депозирана в Софийската районна прокуратура в деня на убийството. По закон тя има 3 дни да я разгледа и да се произнесе. Въпреки жалбите обаче мъжът не е бил задържан. През юни 2015 г. районният съд издал ограничителна заповед на Василев. Той е задължен да не приближава жена си на повече от 100 м в продължение на 1 г. В решението на съда пише, че ако погази разпоредбата, МВР трябва

веднага да го

задържи и да

го предаде

на прокуратурата.

Според обясненията на Василев той се срещнал с Елена в нощта срещу 14 февруари. “Тогава тя изпи n брой мухито, оттогава не съм я чувал”, каза той пред съда.

Прокурор Виктор Тарчев настоя Василев да остане зад решетките, въпреки че има здравословни проблеми.

През февруари на Венцеслав му открили рак на простата и той се подложил на лъчетерапия. Предстояла му и химиотерапия в столичната онкоболница. Имало разсейки и по други жизненоважни органи, обясни адвокат Деница Димитрова. Тя представи в съда документи за заболяванията. Поиска домашен арест за клиента си, за да може да се лекува.

Пред магистратите Василев заяви, че преди време е преписал цялото имущество на Елена.

“Тя ми го взе. Заради любовта си към нея

унищожих

предишния си

29-годишен брак

Имам и други 2 деца, които Елена забраняваше да виждам”, оплака се мъжът. Попитан от съдия Атанас Атанасов дали съжалява за нещо, Василев отвърна: “За разбитото семейство”.

“Обвиняемият е с лабилна психика. Има опасност да извърши и друго престъпление, ако не бъде задържан”, каза съдията и остави обвинения зад решетките. Атанасов поясни, че затворническата администрация е длъжна да следи здравословното състояние на Василев. Ако е необходимо, той да бъде заведен в болница.

Приятелка: Той я е биел пред заведение, защото хората я гледали

Веднъж Венци я е пребил пред заведение, защото хората я гледали, защото е хубава, каза пред Нова тв Милена, приятелка на Елена Василева. Именно това била капката, която преляла чашата, и Елена подала искане за ограничителна заповед. Венцеслав посягал и на по-голямото им дете, което е на 10 г.

Ревнивият съпруг спретнал страхотна сцена на жена си и на Нова година. Докато тя била с другата си близка приятелка Таня, той отишъл в дома на майката на Елена. Там били и двете им деца. Започнал да дърпа малчуганите да тръгнат с него, децата се разплакали, пищели: Пусни ни, не бутай баба, не искаме да дойдем с теб, разказа Таня.

Венцеслав крещял и заплашвал възрастната жена. Тя се обадила на дъщеря си и на тел. 112. Когато полицаите пристигнали, ги посъветвали да решат семейните си проблеми в името на децата.

Друг път Венцеслав се опитал да прегази Елена с колата си. Тогава жената подала жалба в полицията. Елена се страхувала да се движи сама по улиците, постоянно се оглеждала. Знаела, че мъжът ѝ има пистолет. Подала жалба и когато колата ѝ осъмнала с нарязани гуми.

Малко спокойствие, но едва за два месеца, жената получила, когато съдът издал ограничителната заповед. После Венцеслав продължил със заплахите.

Пред приятелките на жена си той казвал, че ще я убие. “Как така ще я убиеш? Имате две малки деца”, опитвала се да го вразуми Милена. “Ако нямам майка им, децата не ме интересуват”, крещял Венцеслав. 

Коментара ()

Вашият коментар