Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Според в.”Кориере дела сера” самолетът бил командван от 45-годишния пилот Деян Тончев, пилотиращ самолет на частната компания Топ Джетс ЕООД. ФАКСИМИЛЕ от в.”Кориере дела сера”
Според в.”Кориере дела сера” самолетът бил командван от 45-годишния пилот Деян Тончев, пилотиращ самолет на частната компания Топ Джетс ЕООД. ФАКСИМИЛЕ от в.”Кориере дела сера”

Български пилот на частен самолет, пътуващ от Ибиса за Крит, го приземи извънредно в Ламеция Терме, Калабрия, след като пътуващата на него звезда от шоубизнеса Белен Родригес отказала да загаси цигарата си. Случилото се с българския пилот разбуни духовете в медиите, тъй като Белен, която е от аржентински произход, е най-популярната и коментирана звезда от модата и телевизията в Италия.

Белен твърди, че цигарата била електронна и че ще заведе дело срещу пилота, тъй като преживяла истински кошмар, мислейки, че самолетът й е отвлечен. Белен пътувала с гаджетo си Андреа Яноне, известният пилот от Moto GP.

Белен твърди, че цигарата била електронна и че ще заведе дело срещу пилота, тъй като преживяла истински кошмар, мислейки, че самолетът й е отвлечен.  Факсимиле: Инстаграм
Белен твърди, че цигарата била електронна и че ще заведе дело срещу пилота, тъй като преживяла истински кошмар, мислейки, че самолетът й е отвлечен. Факсимиле: Инстаграм

Според в.”Кориере дела сера” самолетът бил командван от 45-годишния пилот Деян Тончев, пилотиращ самолет на частната компания Топ Джетс ЕООД. От справка в интернет се вижда, че компанията е регистрирана в София и че е „авиационен оператор,установен в Република България, извършващ предимно международни рейсове”.

Случилото се с най-популярната звезда от шоубизнеса в Италия беше предадено обаче в различни версии от главните герои в него.

Илзизащият в Калабрия в.”Куотидиано дел суд” пише, че българският командир на самолета поискал извънредно приземяване там в сряда срещу четвъртък миналата седмица заради запалена цигара на Белен. Пилотът поискал разрешение от Командната кула на най-близкото летище в Ламеция Терме след включена аларма на самолета заради дима от запалена цигара. След приземяването на борда на самолета се качили представители на Наионалната служба за гражданска авиация и на полицията, както предвижда протоколът. Белен признала, че запалила електронна цигара при полета и че после повторила жеста си заради атака на паника от включилите се алармени светлини на борда. Пилотът направил забележка на двамата пътници за незакопчани колани и ги предупредил, че както предвижда протоколът в този случай, ще се приземи на най-близкото летище. Белен твърди обаче, че не била предупредена навреме. На летището в Ламеция Терме българинът и Белен имали оживена дискусия и пилотът отказал да продължи към Крит. Така аржентинката и Андрея Яноне чакали 5 часа, докато пристигне друг пилот и друг самолет, който да ги отведе до Крит.

Пред в.”Кориере дела сера” обаче аржентинката твърди, че никога не е палила цигара в самолета и напротив, че изживяла истински кошмар, тъй като в продължение на час не знаела какво става. „В един момент се включиха алармените светлини и пилотът спря да комуникира с нас, включвайки сигнала да не го безпокоим. Приятелят ми се опита да комуникира с него, чукаше на вратата му, повтаряше му “please”, но нищо. Самолетът се снижаваше и не знаехме накъде летим. Така започнах да пращам съобщения на майка ми и на приятели, тъй като когато самолетът лети ниско, сигналът се хваща. Мислех си, че ме отвличат”, разказва Белен. Командната кула на летището в Ламеция Терме получила първото искане от Деян Тончев да се приземи в 19,40 миналата сряда, тъй като пътниците му отказвали да спрат да пушат.

Пилотът по мотоциклетизъм Яноне също твърди, че пушили електронни цигари. „На състезанията по мотоциклетизъм се рискува винаги страшно много, но никога не ме е било толкова страх, както онази вечер в самолета, изглеждаше ми така, сякаш ни отвличат”, разказва Андреа Яноне. Според него в крайна сметка компанията, с която летял от години, му поискала извинение и дори му написала писмо, с което се разграничавала от действията на командира на самолета. Според Яноне срещу двамата с Белен било направено оплакване в полицията, че заплашват сигурността на транспорта, но когато ги видели, полицаите започнали да се смеят. Яноне твърди, че и полицаите се уверили в липсата на цигари на борда. Белен казва, че не знае дали пилотът е разпознал нея и Яноне, като се има предвид че и двамата са много известни, и дали е направил всичко това заради реклама.

„На края пилотът каа, че му миришело на изгоряло, за да оправдае решението си, но електронните цигари не миришат. Мисля, че това беше начин да оправдае поведението си”, казва Белен пред в.”Кориере дела сера”.