Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

За ролята на най-смъртоносния агент на МИ6 носителката на “Оскар” тренирала ММА месеци, правила каскадите сама и си счупила два зъба.

До дни Берлинската стена ще рухне и ще отбележи края на студената война и краха на комунизма. Преди да настъпи историческата дата 9 ноември през същата 1989 г., най-смъртоносният агент на MI6 Лорейн Броутън трябва да изиграе главната роля в най-опасната игра на шпионите, а носителката на "Оскар" Чарлийз Терон - в новия екшън трилър "Атомна блондинка" (Atomic Blonde) на режисьора Дейвид Лийч.

На големия екран ще бъде поднесен стилен динамизъм, а тези, които имат нужда от повече конкретика, могат сами да преценят какво да очакват, като вземат предвид работата на режисьора по "Джон Уик". Неслучайно именно Лийч вече работи и по продължението на култовия "Дедпул".

В основата на сценария на Кърт Джонстад е графичният роман "Най-студеният град" (The Coldest City) на американския писател, автор на комикси, видеоигри и музикант Антъни Джонстън. Илюстрациите в романа са от английския комикс график Сам Харт. Сюжетът, както стана ясно, се развива в края на 80-те години на ХХ в. в Германия и се завихря около опасната и сексапилна  екшън героиня Лорейн Броутън.

Като най-хладнокръвното оръжие на британската разузнавателна служба тя еизпратена на соло мисия за първи път в Берлин, след като там е убит агент под прикритие на MИ6. Той пренасял важна информация, предоставена му в Източния блок - списък с всички агенти и шпиони, вербувани от различните страни, които работят в дестабилизирания град. Безценното досие обаче изчезва след смъртта му и спешно трябва да бъде открито.

Лорейн е точният професионалист за тази "бомба със закъснител", която тихичко тик-така през цялото време. Блондинката е въоръжена освен с опасни оръжия и с безупречен и сексапилен външен вид, който "убива" противника още преди тя да му демонстрира способностите си на боец. Броутън може да се измъкне от напечена ситуация дори само като използва обувката си на висок ток. Затова именно тя трябва да разбие безскрупулна група за шпионаж и да намери този "каталог на разузнавачите", за да се спасят от разобличаване британските агенти, които фигурират в него.

В смъртоносната игра на “студените врагове” Лорейн е подкрепена от своя колега под прикритие Дейвид Пърсифал, който ще бъде изигран от шотландската звезда Джеймс Макавой. В историята не липсват акценти върху обществените вълнения, контрашпионажа, отстъпление накриво и тайни покушения.

Южноафриканската актриса Чарлийз Терон взела присърце изпълнението си в екшън продукцията и решила, че не желае дубльор, а ще изпълни сама дори най-опасните каскади в лентата. Така при една от адреналиновите сцени си изпатила за своята отдаденост с два счупени зъба.

"Наложи се да ми правят сериозна стоматологична операция. И то точно преди да заминем да снимаме в Будапеща. Буквално ми се разказа играта", призна холивудската красавица. За да бъде в перфектна форма пред камерата, Терон работила месеци наред с помощта на 8 треньори. По пет часа на ден тя упорито пръктикувала и ММА.

"Първата седмица от подготовката ми беше толкова тежка, че не можех да държа ръцете си изправени", обяснява харизматичната звезда.

За хубаво или за лошо, но Терон вече може да премята мъж с двойно по-голяма телесна маса от легнало положение. Любопитното е, че на това я научил не някой от нейните професионални треньори, а самият режисьор на лентата Дейвид Лийч.

Във филма участват още Джон Гудман, Тоби Джоунс, Еди Марсан, София Бутела и други.

Премиерата на "Атомна блондинка" у нас е на 11 август.