Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Алекс Орбито СНИМКА: ДОБРИН КАШАВЕЛОВ
Алекс Орбито СНИМКА: ДОБРИН КАШАВЕЛОВ

Спиритистите са убедени, че лекарят е Светият дух

Алекс Орбито, както и още поне 200 филипинци и много бразилци са членове на една специфична християнска църква – независимо къде са по света, в името им фигурира думата спиритисти. Причината е, че те вярват, че Светият дух влиза в тях и така той лекува болните.

Това е форма на езотеричното християнство, като последователите му се придържат към лечителските методи, демонстрирани от Исус Христос в евангелията. Там

той полага ръце

над болните

и казва, че ги е излекувала тяхната вяра.

Данни за лечителските способности на тази християнска секта има още от началото на миналия век. След 50-те години тя вече има няколко световноизвестни представители. До един те вярват, че лекуват със силата на Светия дух. Затова Алекс Орбито често казва: "Лекувам не аз, а Бог. Той ме използва само като инструмент и канал за целебната сила и енергия."

На всеки болен той поставя едно условие – да предаде живота си на Бога, да се моли, да прощава и да обича.

При безкръвните операции полага едната си ръка на челото на пациента, за да контролира кръвния поток и пулса. През това време с другата ръка осъществява самата операция,

вадейки съсирек, който според него представлява концентрирана негативна енергия.

"Ръката ми е като магнит, тя улавя болестта и я изважда", казва Орбито.

Интересното е, че по време на операцията няма кръв, а след интервенцията остава само един малък разрез, който зараства до две седмици, разказват хора, преминали лечение при Орбито.

Съветът на филипинеца към всички е да осъзнаят, че дишането е връзката на човека с Бога. Както и че всеки сам създава своята собствена реалност.

Какви са останалите съвети на лечителя, четете в хартиеното издание.