Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Топлото време скапа тревата, а полицаите създадоха невиждани задръствания с проверките си на входа

В Лондон винаги вали. Зима, пролет, лято и есен си вали. Местните са свикнали, гостите също бързо се научават да не обръщат внимание на лошото време. Дъждът обаче си остана голям проблем за "Уимбълдън". На хлъзгава и мокра трева няма как да се играе качествен тенис. Тази година времето реши да докаже, че за човечеството няма угодия. Над английската столица се облещи жаркото слънце, а умереният вятър от североизток издуха облаците.

Което се оказа поредният жесток проблем за най-авторитетния тенис турнир в света.

Топгладиаторите на корта от самото начало започнаха да издевателстват над тревната настилка. Те бягат бързо, сменят рязко посоката, рият като разярени бикове. Уж перфектно подготвените кортове заприличаха на картофени ниви, че дори и взе да се дига прах при приземяването на топката.

Оказа се, че настилката трудно може да бъде поддържана в толкова топло и сухо време.

Звездите на спорта обаче не приемат подобни извинения. Още повече че лошата настилка им създава огромни проблеми.

Най-зле си изпати Бетани Матек-Сандс. Тенисистката контузи коляното си, след като се подхлъзна по време на мача си срещу Сорана Кърстя. След това американката чистосърдечно си призна, че се е чувствала ужасно дискомфортно на корта и в крайна сметка притесненията й не са били напразни.

В абсолютно същия тон се изказа и любимецът на домакините Анди Мъри. Той не показа преданост към британската корона и се изказа изключително остро за работата на домакините преди началото на турнира. Организаторите обаче не падат по гръб, колкото и да ги критикуват. Според тях тревата е в същото състояние, в което е била и при предишните четири издания на "Уимбълдън".

"Не съм съгласен с мнението на нашите домакини. Миналата година кортовете бяха много по-добре подготвени. Сега има големи участъци без трева, а зад основната линия има и коварни дупки.

Подобни условия сериозно заплашват здравето ни", отказа да преклони глава Мъри.

Неговият голям конкурент на корта Новак Джокович също имаше повод да вдигне скандал, който удря по имиджа на "Уимбълдън". Ноле побесня, след като домакините отказаха да преместят мача му с Адриан Манарино на Централния корт. По програма двамата трябваше да играят на корт номер 1, след като свърши двубоят Надал-Мюлер. Те обаче взеха, че се вкопчиха в битка на живот и смърт и за изчакващата двойка не остана време да си изиграят мача. А в това време Централният корт си стоеше празен. "Защо не го преместиха?", разгневи се в туитър съпругата на сръбския тенисист Йелена.

Организаторите за пореден път отказаха да се чувстват виновни. Според тях промяната е била невъзможна заради драконовските мерки за сигурност. Които, между впрочем, създават огромни неприятности на гостите на турнира.

Пред входовете на кортовете се извиват огромни опашки. Полицаите безкомпромисно проверяват всеки отделен индивид дали не крие бомба в джоба или под полата. Още преди началото на "Уимбълдън" от полицията предупредиха, че ще има забавяне при влизането, за да бъдат избегнати всички възможни опасности. Тенис турнирът е безопасен, но и леко изнервящ за всички участници в голямото шоу.