Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Арестуваният твърди, че не разбрал, че словаците не виждат. Ядосал се, че му пречат

Пет години затвор може да получи 21-годишният Тодор Николов, който блъсна група незрящи туристи в Несебър, научи “168 часа” от близки до прокуратурата в морския град. Според тях обвинението е повдигнато по чл. 325 от Наказателния кодекс. Момчето е местно и е син на известен бизнесмен, който държи търговски базар.

Според източник на "168 часа" в неофициален разговор Тодор Николов споделил, че изобщо не видял, че хората са незрящи. Раздразнил се, че му стоят пред колата.

Скандалната случка

се разигра на 24 юни в 20,20 часа вечерта

на улица "Месамврия" пред ресторант.

Любителски клип показва как младият мъж с мерцедеса се опитва да си проправи път през тълпа от хора.

Причината е, че много малко коли имат разрешение да минават през центъра на Несебър. На видеото се вижда как той удря леко с колата си незряща жена. Друга, за да го спре, започва да му удря по стъклото. Тогава

той слиза и я блъска по главата,

като същевременно силово я избутва. В яда си обаче, когато слиза от автомобила, той забравя да пусне ръчната спирачка. В резултат на това, докато раздава правосъдие, колата продължава да се движи. Той хуква след нея и всъщност това спасява незрящите туристи от по-нататъшна саморазправа.

Биячът вбесен я догонва и на видеото си вижда как бързо се изнася към Новия град.

По неофициална информация се твърди, че по време на инцидента

в колата е бил и бащата на Николов

Интересното в случая е, че 2 дни никой не потърси съдействие от полицейските служители.

"Получен е сигнал на телефон 112 на 24-ти вечерта, че е възникнал лек пътен инцидент на въпросната улица - споделя пред "168 часа" Цветелина Рандева, пресаташе на бургаската полицейска дирекция. - Отзовават се 2 полицейски екипа. Отивайки на място, те установяват, че ги няма нито потърпевшите, нито извършителят."

По думите хората от близките търговски обекти не са казали нищо конкретно, а само, че кола е блъснала леко един човек, но всички са си тръгнали.

"2 дни се върти този видеозапис и никой не е потърсил съдействие

от страна на полицейските служители - казва Рандева. - Нелепото е, че ние получихме материала чрез официалната страница на Би Ти Ви, разпознахме мястото, а чрез камерите за видеонаблюдение констатирахме самоличността на водача."

В резултат на бързите действия на органите на реда на 26 юни извършителят е задържан за 24 часа. На 27-и в 21,00 той трябваше да бъде освободен, но чрез прокурорско разпореждане той ще остане още 72 часа.

Вече са разпитани и свидетели на инцидента, иззети се видеозаписи от охранителни камери, разположени в близост до местопроизшествието, назначени са експертизи. Събраните до момента материали са докладвани в Районна прокуратура - Несебър, за предприемане на последващи действия.

"Междувременно сме направили всичко възможно през контролния пункт на аерогара Бургас да установим самоличността на въпросните туристи, защото те до момента не са подали жалба", разказва Рандева.

Установява се, че

потърпевшите са четирима словашки граждани

От тях само двама са незрящи.

Как са реагирали потърпевшите, четете в хартиеното издание

Словашкият Андреа Бочели (с червената блуза) се срещна с представители на администрацията на община Несебър.
Словашкият Андреа Бочели (с червената блуза) се срещна с представители на администрацията на община Несебър.
Словашкият Андреа Бочели (вдясно), който е от групата пострадали незрящи туристи, бе посетен от представител на общинската администрация в Несебър (вляво) и отец Петър (в средата), които им подариха рекламни материали и копие на чудотворната икона “Черната Света Богородица”.  СНИМКА: ЕЛЕНА ФОТЕВА
Словашкият Андреа Бочели (вдясно), който е от групата пострадали незрящи туристи, бе посетен от представител на общинската администрация в Несебър (вляво) и отец Петър (в средата), които им подариха рекламни материали и копие на чудотворната икона “Черната Света Богородица”. СНИМКА: ЕЛЕНА ФОТЕВА