Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Търсят начин да ни манипулират още по-добре

- Г-жо Балаян, какво мислите за тезата на Елън Мъск и Сам Алтман, че живеем в матрица и че те са се заели да ни извадят от нея, изграждайки своя матрица?
- Теорията, която лансират сега, е известна от най-древни времена. Подхваната е от Платон, Диоген, Питагор и много други, че човешкият живот е сън. Тя е развита и в езотеричните науки, че животът е илюзия. Общото между всички тях е, че човек трябва да спазва определени морално-етични норми и ценности, за да успее да излезе от този живот и да попадне в истинския. Сега
играта, подхваната
от Елън Мъск
и приятелите му от Силиконовата долина, е много опасна. В тяхната теория няма Бог, а някакви извънземни, раси от бъдещето или програмисти. В това няма никакъв морал, напротив - тази теза подрива морала, опитва се да го премахне и внушава, че човек не отговаря за нищо. Много важно е да се установи какви цели преследва кръгът около Мъск, за да предпазим себе си и свободата на волята си – нещо абсолютно свещено за всеки.
- Това как може да стане?
- Всеки може да си зададе въпроса: Тази теория с какво ще ми помогне? С какво ще подобри живота ми, ежедневието ми? Ако неговите учени докажат, че сме холограми, ще станем ли по-щастливи? Откритието на Едисон ми помага да имам светлина в дома си, докато теорията на Мъск създава вълна, която зомбира хората. Животът е много кратък, за да го пилеем по този начин. Убедена съм, че човек сам избира дали да е кукла на конци, или самостоятелно мислещо същество.
Искрено се надявам това да не е някакъв социален експеримент, чиято цел е да установи
как да се манипулират хората по земята още по-добре.
Но ако досега управлението на масите ставаше с морално-етични библейски норми, сега теорията на Мъск премахва тези най-важни основи. Без любовта наистина ще станем кукли на конци на този или онзи. Не може да се играят игри с това. Човек сам избира каква игра да играе, в какво да вярва и в какво не. Подозирам, че целта е или бизнес, или социален експеримент за тестване на реакциите.
- Тоест теорията на Мъск и милиардерите от Силиконовата долина има опасност да ни превърне в зомбита?
- Опитват се да спуснат голяма мъгла с потенциал да убеди някои, че са зомбита. Но не вярвам, че ще успеят. Работя с много хора и забелязвам голяма разлика от десетина години насам – те са много по-подготвени, четат, проверяват, не се доверяват лесно на подобни теории. За кратко могат да ги объркат, но в края на краищата усещат истината. Във всеки човек, дори при тотално зомбираните, има вътрешен GPS, който показва истината. Слава Богу някои неща не могат да бъдат пречупени.
Убедена съм, че хората чисто интуитивно усещат истината и знаят правилния отговор.