Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Той е бизнесменът, който предлага работа на майката на абитуриента, отишъл на бала с метро. Тя му отказала, защото да чисти било под нейното ниво

Мъжът, който блокира оживено софийско кръстовище на 2 юни и развя българското знаме, е известният български бизнесмен Даниел Бачорски.

Неговият израз на почит в деня, в който се навършиха 141 години от смъртта на Христо Ботев, буквално взриви социалните мрежи.

Мнозина искрено се възхитиха на непознатия

тогава родолюбец. С постъпката си той бе определен за национален герой и фокусът от почитането на паметта на загиналите за свобода се измести върху него.

Единствено пред “168 часа” Даниел се съгласи да сподели повече за себе си и случката, която го превърна в център на внимание.

“Безобразно е на 2 юни българите да почетат повече мен, отколкото паметта на Ботев и историята, която съпровожда този ден - обяснява Бачорски. - Не е редно моята постъпка да е с такова голямо значение, каквото му отдават абсолютно всички. В крайна сметка ние сме единствената държава в света, която веднъж в годината почита със сирени един от националните си герои и това ни прави уникални. Задавам си въпроса, каква е тази държава и в какъв народ сме се превърнали вече, за да си търсим други герои.”

Спонтанността и ежегодното неуважение,

което някои забързани българи показват в този ден, са причините да постъпи по този начин.

“Винаги в багажника си имам българското знаме. На 2 юни на кръстовището светофарът светна червено и бях първа кола. Пътувах с един приятел и щом засвириха сирените, му казах: “Това е съдба”. Дадох малко газ и спрях на средата на кръстовището. Един полицай изтича и започна да ме пита дали съм луд и какво си мисля, че правя. Аз обаче не му обърнах внимание, извадих трибагреника и започнах да го вея. Униформеният отсече, че ще отцепи района”, разказва бизнесменът.

Категоричен е, че постъпката му не е някаква пиар реклама. Досега обаче не е правил подобно нещо. През миналите години просто спирал, заставал мирно, но гледал хората как нахално и безобразно си продълржават по пътя и не уважават историята ни.

“Почувствах се наистина добре. Дори не знаех, че съм заснет и толкова бързо съм превзел социалните мрежи. Не това беше целта ми. Не казвам, че съм някакъв страшен родолюбец, но в крайна сметка съм човек, който има респект.

Тази година ми се отдаде възможност

да спра всичките тези маймуни,

които никога иначе няма да стоят, да мълчат и да уважават героите. Това ми беше идеята, а не да ме снимат и да ми се възхищават. Ако съм на мястото на управляващите, ще изведа гвардейците и на всеки светофар ще направя подобно нещо. Ще обединя хората да отбележат деня, както подобава”, категоричен е Даниел.

Естествено има и отрицателни коментари и нападки, насред огромното възхищение към Бачорски. Част от хората смятат действието му за привличане на внимание.

“Когато развях знамето, не застанах с името си. Аз съм човек, който прави каквото си пожелае. Хора, които ме познават, ми пускаха клипа, без да знаят, че това съм аз. След това в личния си профил качих снимка и когато всички разбраха, започнаха да изписват името ми навсякъде.

Най-лошото в тази ситуация е, че в тази държава не сме 300 000 души, а сме милиони. И вместо да се обръща внимание на мен и да ме превръщат в национален герой,

могат и те да направят същото”,

споделя бизнесменът.

Популярност обаче не му липсва. Даниел Бачорски е известен със създаването на фирма за почистване. Започва с брат си през 2008 г. само с 5000 лв. капитал. След 2 фалита само с една баничарка и една прахосмукачка,

третият път е печелившият

Започва като обикновен чистач и въпреки че сега управлява 400 души персонал, той продължава да чисти и се гордее с това, което е.

Дани не за първи път е звезда в социалните мрежи.

Миналата година той бе обвинен, че си прави реклама на гърба на бедни хора.

“Не ми се иска да говоря много по този въпрос, но това е ситуацията с абитуриента със синия костюм, който се прочу с това, че отиде на бала си с метрото - припомня Бачорски. - Когато разбрах за тежкото финансово състояние на него и майка му, предложих работа на жената,за да може да се издържат нормално. Тогава всички ме упрекнаха, че ги използвам за лични изгоди. Не беше така.

Всеки има право на избор, но безобразното в ситуацията беше, че тя ми отказа работата с коментара, че има висше образование и е

срамно да чисти, за да изкарва пари

Изглежда, предпочита да стои гола, гладна, боса и жадна. Разнищиха ме заради опита да помогна. Никъде другаде не съм го казвал, но това е самата истина за този случай.”

Хубавото е, че Даниел не се интересува и още по-малко гневи от мнението на злобните хора, а ги побеждава просто като им отвръща с усмивка.