Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

От десетилетия на големия екран отново и отново се възкресява сюжетът за завръщащия се от царството на Озирис древноегипетски ужас. Той връхлита и тази година. “Мумията” на режисьора Алекс Курцман е последната версия на хорър класиката от 1932 г. на режисьора Карл Фройнд, захранила купища заглавия и няколко филмови поредици в тази вече 85-годишна киноексплоатация.

Две години не са много време, а точно преди толкова излезе последната лента “Кралят на скорпионите 4: В търсене на власт” с вкуса на добре познатото “ястие”. Затова от продуцентското студио “Юнивърсъл” решиха да заложат на друга съставка - мощен афродизиак, която също е многократно опитана и изпитана, но и все така

приканва към “трапезата”,

сервирана в киносалона.

Том Круз е голямата звезда във филма. Холивудският любимец влиза в главната роля на Ник Мортън, офицер от ВМС на САЩ, който ще се изправи лице в лице с Мумията.

“Видях я. Тя е истинска”, свидетелства героят на Круз в тийзъра.

По сценарий Мортън и неговата спътница, изиграна от Анабел Уолис, се натъкват на древна египетска гробница. Те не подозират, че това всъщност е затвор за вечни времена на зла царица - Аманет, в чиято роля влиза София Бутела (“Стар Трек: Отвъд”). Озлобената владетелка с тъмни сили била прикована дълбоко под безмилостната пустиня, за да бъдат спрени нейните зверства.

По невнимание Аманет е освободена от любопитството на героите, а

нейното събуждане изправя света пред заплахата

от невиждан апокалипсис .

Така се завихря наситено с екшън и напрежение приключение от необятните пясъци на Близкия изток до скритите лабиринти под съвременния Лондон, което потапя зрителя в един нов свят на богове и чудовища.

“Мумията” среща на снимачната площадка Круз и неговия стар приятел - носителя на “Оскар” Ръсел Кроу. Гладиатора играе д-р Джекил, който е способен да мутира в чудовището Хайд.

Отношенията между Круз и Кроу охладняват още през 2001 г., когато звездата от “Мисията невъзможна” разтрогна брака си с Никол Кидман след 11 години съвместен живот в добро и лошо. Често при всяка драматична раздяла общите приятели трябва

да избират на чия страна са,

а Кроу подкрепи Кидман,

която изживява тежко решението на Круз да я напусне с довода за “непреодолими различия помежду им”.

Оттогава изтече много вода, актрисата е щастливо омъжена, а нейният бивш се озова в същата ситуация, след като третата му половинка Кейти Хоумс пожела да се разведе с него. Днес слуховете го обвързват с друга привлекателна актриса, но миналото не може да бъде забравено напълно и стои между него и Кроу, който още смята за недопустимо стореното от Круз.

Според мнозина напрежението между двамата се усещало по време на работата по “Мумията”. Те снимат няколко сцени заедно, сред които и наситен с екшън епизод, но комуникацията им е сведена до минимум.

“Бях много добър приятел

с Том още от 1992 г., докато той не се разведе.

Тогава застанах на страната на Никол и затова не се виждахме вече. Извън личните ни отношения изпитвам голямо уважение към това, което Круз прави”, споделя Кроу пред онлайн таблоида ET.

Приключенското фентъзи с негово участие няма да се доближава до класиката на Kapл Фройнд с Борис Карлоф в главната роля, а има за цел да даде старт на нов амбициозен франчайз. Естествено, ще се залага на познатото зрелище, а не на ретро ужаса.

Относно филма самият Круз сподели в туитър: “Въодушевен съм, че участвам в съживяването на #Мумията.”

Сценарият на лентата е дело на Джон Спейтс, а в нея участват още Кортни Ванс, Джейк Джонсън, Хавиер Ботет и дp.

Премиерата на “Мумията” e на 9 юни.