Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

УДАР: За първи път Светлана участва на карнавала в Габрово, облечена като Мелания Тръмп, и се превърна в сензация.
УДАР: За първи път Светлана участва на карнавала в Габрово, облечена като Мелания Тръмп, и се превърна в сензация.

Премиерът: Томиславе, това беззаконие трябва да го прекратим, сватба на 14 октомври 2012 г.! 

Той: Хубава дата, но ще я отложим

За разлика от атрактивната първа дама на Белия дом, която е топмодел, Светлана 17 години е експерт по европейски проекти

Вече 15 години двойката живее щастливо без брак

Половинката на вицепремиера Томислав Дончев - Светлана, тези дни взриви социалните мрежи със снимките си от карнавала в Габрово, на които поразително прилича на Мелания Тръмп в прочутия й син костюм на Ралф Лорън.

Преди четири години дамата отново стана център на медийното внимание заради шеговитите подканвания на премиера Бойко Борисов Томислав Дончев да се ожени за нея. Тогава двамата го обърнаха на майтап и се забавляваха да му отказват с различни аргументи. Вече 15 години двойката живее щастливо без брак с 12-годишния си син шестокласник.

За разлика от Мелания Тръмп, която цял живот е била топмодел, Светлана от 2000 г. е специалист по европейски проекти и програми. От пет години отговаря за всичко, свързано с това, в Българската стопанска камара. Преди това за кратко между 1998 и 2000 г. е била журналист в Нова тв.

Другата разлика между нея и атрактивната първа дама в Белия дом е публичността. Мелания Тръмп всячески се стреми да е в центъра на медийното внимание, а Светлана е пълна нейна противоположност. Тя се бори за анонимността си и избягва каквито и да е събития, свързани с работата на мъжа й.

“Иска да живеят като всички, а синът им да не се чувства различен заради известния си баща и да има едно нормално детство”, казва близък до нея.

По повод изумителното си превъплъщение в Мелания Тръмп

Светлана

отказа каквито и да

е медийни изяви.

Пред “168 часа” тя се извини с мотива, че е изключително притеснена от шума около нея. Причината е, че идеята й била да се присмее именно на цялата тази светска суета, а сега медиите се опитват да я превърнат в част от нея.

“Правя всичко възможно да избягам от това - затова не ходя на публични събития, приеми или партита. Преобличането ми като Мелания бе моят начин да осмея този стил на живот. Всъщност аз съм един обикновен човек, който по нищо не се отличава от всички останали и държа на това”, коментира тя пред “168 часа”.

В Габрово твърдят, че тя за първи път участва на карнавала, преоблечена като някой друг. Досега винаги идвала на маскарада, за да придружи Дончев, но била част от публиката. Правела снимки, забавлявала се с габровци на шегите им,

но никога не се включвала дейно

в суетенето около шиенето на костюми.

В града казват, че моделът на дизайнера Ралф Лорън е пресъздаден от шивачката, която всяка година участва в подготовката на маскарада. Тя била толкова опитна, че само разгледала снимката на костюма на Мелания Тръмп и се заела да ушие за Светлана елегантната дреха. Помолила половинката на вицепремиера Томислав Дончев само за една проба.

“Тоалетът се оказа изключително подходящ, тъй като и Светлана е висока и слаба като Мелания”, щастливи са в градската управа, която ежегодно организира карнавала. Според тях жената на вицепремиера

смятала модела на Ралф Лорън за страхотен,

но искала чрез него с помощта на пародията да осмее светската суета и прекалената публичност.

За да постигне поразителната прилика с Мелания, Светлана се доверила на момичетата, които всяка година правели макиажа на участниците в карнавала.

“Ако ме видите в действителност, ще видите, че нямаме нищо общо - аз съм съвсем различна, всичко се дължи на момичетата, които ме гримираха”, смеела се Светлана, докато обяснявала на участниците в маскарада приликата си с фамозната първа дама в Белия дом.

Когато я питали какво е отношението й към Мелания Тръмп, тя казвала: “Никакво, дори не съм се замисляла за това. Просто исках всички

да се присмеем

на светската суета”.

В Габрово смятат, че тя е перфектната половинка за съгражданина им Томислав Дончев.

МАНИЕР: На карнавала Светлана често позира с карикатурите на мъжа си Томислав Дончев.
МАНИЕР: На карнавала Светлана често позира с карикатурите на мъжа си Томислав Дончев.

“И двамата имат чувство за хумор, държат на майтапа и никога не се вземат на сериозно”, казват участници в карнавала. Факт е, че вицепремиерът не пропускал ежегодния карнавал и винаги се снимал до своите карикатурни образи, като ги пародирал допълнително.

“Миналата година дори Светлана по-често позираше с тях, отколкото с Томислав”, смеят се габровци.

Чувството за хумор на двойката пролича още през 2012 г.,

когато премиерът

Бойко Борисов ги подложи на масирана атака да се оженят.

Тогава министър-председателят бе безкрайно учуден, че двамата не са женени, и се обърна на шега към заместника си с думите: “Томиславе, ти имаш ли подписано нещо? Не.

Това беззаконие трябва да го приключим”

След което определи 14 октомври като един хубав ден за сватбата на Дончев и Светлана.

Когато наближи датата, всички бяха убедени, че двамата ще се съобразят с майтапчийската препоръка на Борисов, но настъпи неочакван обрат. 

Какво се случи, четете в хартиеното издание на "168 часа".