Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

И защо тероризмът не може да бъде победен

Кръвопролитието в Манчестър няма да е последното. Напротив, тези трагедии ще зачестят, защото евроелитът създава все по-добри условия за ислямски тероризъм.

След всеки пореден атентат политиците леят ред сълзи и ред сополи, след което веднага се заемат да сеят семената на новата реколта атентати. Тук ще посоча 6 условия, или може би причини за тях, но има и още.

Първо - икономическото неравенство.

Ако ви кажа, че плоският данък поражда тероризъм, ще ми се изсмеете. Но че увеличава неравенството, би трябвало да е ясно. Отдавна е доказано, и то с конкретни статистики, че високото неравенство поражда високо социално напрежение, престъпност, склонност към насилие и бунт.

Неолиберализмът върна неравенството в западния свят до нивата отпреди Първата световна война. След кризата от 2008 г. неолибералните утопични теории като че се споминаха, но политиките си продължават в същия дух. В САЩ

Тръмп премахва наченките на обществено здравеопазване

и освобождава най-богатите от няколко трилиона данъци. Във Франция победи хибриден ляво-десен президент, който обещава още десни реформи – по-лесни уволнения и по-малко социални придобивки. Навсякъде в Европа уж населението олевява, а политиката все е крайнодясна.

В България и без това имаме най-дясната икономическа политика в Европа, но сега работодателите искат да отменят и минималната заплата

Затова бедните тук са най-бедни, а неравенството е най-голямо. През 2016 г. сме достигнали рекордното за Европа ниво от 38,3 пункта според коефициента за неравенство “Джини”. А тръгнахме от някъде около 25 пункта през 90-те години. По същото време в Чехия този индекс беше 25 и днес пак е 25.

За щастие, или по-скоро за нещастие, у нас напрежението се поддържа ниско по метода “пускане на кръв” – младите хора заминават за Европа, за да нагнетяват напрежение там.

Второ - липсата на социална мобилност.

Тази причина е свързана с първата. Колкото по-голямо е неравенството, толкова по-невъзможно е за млад човек от гетата да направи кариера. САЩ отдавна не са “страната на неограничените възможности”. Нито пък Англия, Франция, да не говорим за България.

Именно затова второто поколение мюсюлмански емигранти е много по-радикално от първото. То получава западно образование, но не може да пробие по-нагоре. Западът внася първото поколение, за да му чисти клозетите, и явно очаква второто да продължи семейната професия.

Обаче незадоволеният стремеж да се издигнеш е най-опасният взрив на земята.

Трето – религията

Насилието към неверниците в исляма е свещен дълг. Атеистите и политеистите трябва или да се подчинят на Аллаха и на неговия пророк, или да умрат. На християните и евреите е позволено да живеят мирно и да се плодят, но те трябва да са в подчинено положение и да плащат данък. Ако надигнат глави, да бъдат посечени.

Трябва да е ясно, че ислямът в неговия чист вид е култ към смъртта. Той приема, че целият свят с всичките му прелести не струва колкото едно малко местенце в рая и че смъртта заради Аллах гарантира такова местенце с южно изложение. На загиналия герой се дават веднага 72 млади девици плюс перманентна ерекция. Значи най-краткият път към секса е да се самовзривиш заедно със 100 неверници.

Да, милиони мюсюлмани не вярват на тези измишльотини, а стотици милиони отчасти вярват, отчасти - не. Но винаги се намират млади откачалки, които изперкват и търсят утехата в своите духовни корени. И попадат при някой радикален имам, който им помага да открият прелестите на джихада.

Пророкът Мохамед казва на едно място, че би искал, като умре, да се съживи, за да може пак да умре заради Аллах, и така цели 6 пъти, защото такава смърт е най-великата благодат.

Ние може да не схващаме прелестите на подобна смърт, но чудовището от Манчестър Салман Абеди е бил убеден, че спасява света. Ислямистките социални мрежи грейнаха от възхищение и кеф. А у нас коментаторите продължават да бръщолевят, че ислямът нямал нищо общо.

За да изперкаш до състояние на такъв подвиг, ти трябват подходяща среда и духовен водач. Те се намират най-вече в построените със саудитски пари джамии и сред възпитаните в салафитско-уахабитски дух имами. Това е най-радикалната форма на исляма, която всъщност е най-оригиналната и най-изчистената от покварата на модерното битие. И тъй като саудитските пари продължават да купуват западните политици, тероризмът тепърва ще се разгръща.

Четвъртата причина е агресията срещу ислямските страни.

Ако предишните 3 причини замесват взривоопасна каша, тази вече е фитилът. През последните години САЩ и Европа буквално разрушиха нормалния живот на хората в Ирак, Либия, Сирия, а в Афганистан никога не се е живеело нормално. В момента това са отворени рани, от които тече гной. И тъй като няма никакви изгледи тези рани скоро да зараснат, тероризмът тепърва ще избуи.

Глупаво е да смятаме, че ако се унищожат леговищата на “Ислямска държава” в Сирия и Ирак, той ще изчезне. Тъкмо обратното – ще плъзне още по-мощно в Европа и САЩ. Все едно да разчешеш кожна екзема и да разпространиш още повече заразата.

Президентът Тръмп обеща преди изборите да се разправи с ислямския тероризъм. Но ето че първата му визита в чужбина бе именно в духовната столица на тероризма – Саудитска Арабия. Там заедно с краля решиха да създадат център за борба с тероризма и 30-хилядна армия от сунитските държави в района, които да смажат “Ислямска държава” в Ирак и в Сирия, а може би и в Либия, защото там петролът е най-качествен и най-евтин.

Този пръв съюзник срещу тероризма е все едно вълк в кошарата, тъй като 15 от общо 19-те терористи, които причиниха смъртта на над 3000 американци на 11 септември 2001 г., бяха саудитци. По-късно излезе наяве, че те имали връзка с високопоставени саудитски служители, дори със саудитското кралско семейство. А и шефът на “Ал Кайда” беше високопоставен саудитец.

При по-малките атентати в САЩ през последните години също все излиза наяве някаква саудитска връзка. Рияд бе един от спонсорите на “Ислямска държава”. И сега ще тръгне да носи мир в Сирия? Напротив, ще й донесе още повече страдания.

Петата причина е лакомията

По време на посещението си в Саудитска Арабия Тръмп подписа договори за доставката на оръжие за 400 милиарда долара, с което ще осигури огромни печалби на военнопромишления комплекс на САЩ. Саудитците купуват западните политици с шепи.

И едва ли има съмнение, че в корена на всички близкоизточни агресии е лакомията за петрол. Но същата лакомия вкара салафизма в сърцето на Европа. През 60-те години белгийският крал Бодуен постигна изгодна петролна сделка, като подари на саудитския крал ориенталския павилион в централния брюкселски парк. Саудитците превърнаха павилиона в голяма и луксозна джамия, която стана духовен център за белгийските мюсюлмани. Повечето бяха скромни имигранти от Мароко, а саудитските имами ги превърнаха в салафити и уахабити и вече те не признават никакви закони извън шериата.

Шестата причина - робското лицемерие

Всичките изброени по-горе причини постоянно се замазват и ондулират от медийните и културтрегерските среди в Европа. Тръгне ли нова агресия, мятат шапки възторжено. А после – ама защо идват толкова бежанци? Какво ще ги правим? Ама те не се интегрират, ама децата се радикализират…

Това са само 6 от причините и те всичките са в органично единство. Те раждат по-буйно желание за тероризъм, отколкото са буйни талазите на Ниагарския водопад. И затова жалките опити на европейските полиции да се справят с тероризма напомнят на плувец, който се опитва да плува нагоре по водопада. Няма да успее.