Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

"Барселона" е на командно дишане и се чака някой да дойде и да изключи животоподдържащите системи. Във вторник вечерта каталунският гранд изигра един от най-срамните си мачове в историята на Шампионската лига.

Звездите, получаващи стотици хиляди евро месечна заплата, всячески се опитваха да ни демонстрират

колко им е скучно всичко, което се случва на терена

От другата страна видяхме един перфектно подготвен и пределно мотивиран "Ювентус", който взе това, от което се нуждаеше. И сега вместо един дългоочакван трилър, една бляскава развръзка на сблъсъка между два гиганта, на стадион "Кам Ноу" ни очаква протоколен реванш.

Лошото за феновете на "Барса" в Испания и по целия свят е, че прехваленият гранд очаква със смирение и края на Примера дивисион, където "Реал" (Мадрид) е почти сигурен шампион. Въобще момчетата на Луис Енрике упорито демонстрират своята незаинтересованост към случващото се тук и сега. И чакат с нетърпение сезонът да свърши, че да се свърши и с тяхната мъка.

Тренерът Енрике също няма никаква идея как да промени нещата в правилната посока. Най-малкото и на него му е предваканционно, при положение че почти с 99-процентова сигурност напуска кораба след края на сезона. Е, как при това положение да го упрекнем, че не може да накара звездите си да спрат само да се зверят на съдията и да се поразтичат малко, както го правеха и преди.

Меси не беше във форма,

Суарес изпорти едно-две положение, а Неймар се затичваше само ако има нещо да се кара със съдията. Бразилецът дори беше пратен на психолог от ръководството, след като през последните месеци съвсем "изпуши" и се държи като махленски гамен на терена.

За загубата на "Барселона" имат вина не само отегчените звезди и отчаяния треньор, но и играчите на "Ювентус", които наистина са в страхотна форма и тази година могат спокойно да мислят за краен успех в Шампионската лига. Другият акцент от 1/4-финалите на елитния клубен турнир е

ужасяващото представяне

на реферите

Главният арбитър на "Барселона" -"Ювентус" направи куп грешки, но още по-отчайващи бяха колегите му, които свириха "Байерн" - "Реал" (Мадрид) и "Атлетико" (Мадрид) - "Лестър". И в двата двубоя бяха отсъдени несъществуващи дузпи, а страничните сякаш сега се учеха за правилото на засадата. Само че УЕФА е въвела драконовски мерки и ако някой наплюе съдията, както го правят в България, го чакат тежки наказания. Затова и всичко е мирно и тихо дори след толкова груби съдийски грешки.