Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

l На 83 големият артист стана татко на момиченце и надмина рекордьорите по късно бащинство Мик Джагър, Чарли Чаплин, Пабло Пикасо и Хю Хефнър

l Синът му Самуел е с 51 г. по-голям от мъничката си сестричка

Големият актьор, писател и цигулар Ицхак Финци се сдоби с дъщеря на 83 години, като само след броени дни, на 25 април, той ще отбележи и своя 84-и рожден ден.

Момиченцето е рожба от любовта му с режисьорката Лиза Боева, която е с 45 години по-млада от известния артист.

Носителят на "Аскеер" вече има двама внуци от своя син, също толкова популярния актьор Самуел Финци, който от години живее и работи в Германия. От първия си брак с кастинг-режисьорката Соръл Атина Джардин най-добрият немскоезичен актьор за 2015 г. има син и по-малка дъщеря.

Така внучката на Ицко Финци, която в момента е на 5 години и половина, ще бъде малко по-голяма от своята новородена леля.

Внукът му Езра също все още е дете, но вече следва стъпките на своите баща и дядо, като се изявява в киното с главни роли и редом до татко си в немските ленти "Пепеляшка и Котаракът в чизми" (Aschenbrodel und der gestiefelte Kater) и "Кралят дядо" (Konig Opa).

Ето че никога не е късно за нищо и самият Самуел Финци се сдоби със сестра на 51 години.

Момиченцето може би ще носи името на майка си Лиза Боева. Щастливата новина бе съобщена именно от режисьорката в социалната мрежа фейсбук, но скоро след това нейният профил бе деактивиран.

“Ицко доказа, че може всичко - без значение от възрастта”,

коментира приятел на театралния и филмов актьор още когато се разчу вестта, че той очаква дете.

С това свое изненадващо постижение Финци надминава рекордьори в сферата на късното бащинство като Мик Джагър, който прегърна последната си рожба на 73 г., Чарли Чаплин (на 72 г.), Пабло Пикасо (на 68 г.), Робърт де Ниро (на 68 г.), Стив Мартин (на 67 г.), Клинт Ийстууд (на 66 г.), Ник Ноути (на 66 г.), Хю Хефнър (на 65 г.) и Майкъл Дъглас (на 59 г.)

Малко преди тази тайна на бъдещите родители да бъде разбулена, те упорито отричаха, че очакват наследник. По същия начин отричаха за годежа си и дори възможността за романтична връзка помежду им.

Ето че опровержението не закъсня. В дълбока тайна и до днес се пази от познатите историята на тяхната първа среща и моментът, в който припламва искрата на любовта им.

Твърди се, че двамата са сключили таен брак още миналата година. Кумували им актьорът Джони Пенков и приятелка на булката.

Днес Финци и Лиза живеят заедно в пълна хармония. Приятели от най-близкото обкръжение на артиста са сигурни, че той няма да има проблем въпреки възрастта си

да се справи със сериозната отговорност,

която го очаква като родител.

“Има голям опит и купища ценни уроци, които да предаде на своето дете. Какво по-хубаво”, казва негов колега.

БАЩА И СИН: Ицко и Самуел Финци
БАЩА И СИН: Ицко и Самуел Финци

За любовта изглежда наистина няма възраст, а Ицко Финци и неговата спътница споделят не само обичта един към друг, но и тази към изкуството.

Двамата заедно от години вдъхват живот на редица свои филми, а като творчески тандем дебютират с късометражната комедия “Боси” (2004 г). Лиза се изявява като сценарист и режисьор, а Ицко Финци, разбира се, застава пред камерата. Изглежда,

хармонията помежду им е много силна

и те продължават с пълна сила напред с художествено-документалния “13 кратки опуса за голям екран”.

Двойката създава и творческото обединение “Филизи 33”, към което по-късно се присъединява и режисьорката Анна Стефанова.

Продуцират филма “Вера” (2012 г.), който е на руски език и печели наградата “Златен Витяз” на фестивала в Омск, Русия. Година по-късно излиза и игралният им филм “Космос” (2013 г.), в който актьорът си партнира със сестра си Ида Финци. В художествено-документалната лента “Лятото на Мона Лиза” - най-скъп на сърцето на Лиза и истинско явление в киното, артистът е в ролята на всичко и всеки - Джокондата, Леонардо да Винчи, Пикасо, Аполинер, статуя, улица, и т.н. През 2014 г. на бял свят излизат “Магарешка опашка” и “Аз бях Керуак”.

“Обичам да си разказваме с Ицко нови идеи. Струва ми се, че сме средновековни алхимици, които

измислят вълшебни съставки и създават невиждани чудеса.

Най-хубаво е, че знам, че тези фантасмагории ще станат реални - просто за някои се изискват едва няколко дни, други ни отнемат години”, признава Боева.