Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Богатството отива при родата до четвърто коляно, след това държавата поема контрола.

60-годишният Митко оставя чантичката си на предната седалка в колата, която по традиция не заключва. Какво има в нея ли? На пръв поглед нищо чак толкова ценно - ключовете от вкъщи, квитанции за платени комунални сметки и куп други ненужни хартийки. А, и измежду тях една хартийка на стойност 12 млн. лева.

Това е приказната история на Димитър Митев от Ямбол, който спечели рекордния за България джакпот от 12 млн. лева. Професионалният шофьор забравил чантичката в незаключената си кола, преди да осъзнае, че фишът в нея печели голямата награда. Съдбата обаче си знае работата и държи кандидат-крадците настрана. Димитър в крайна сметка проверява фиша и осъзнава, че печели достатъчно пари, за да гледа смело в очи дори и петролен шейх от Дубай.

Нататък събитията се развиват с главоломна бързина. Камерата улавя всяка негова емоция, а интересът към скромния жител на Ямбол се разраства с всеки изминал ден. Историята му е любопитна - той така и не успява да се задоми. Пробва с няколко жени, но в крайна сметка влиза в графата стар ерген.

Сега съвсем сам ще трябва да реши как да си харчи 12-те млн. лева. Разбира се, моментално се намират хора, които имат идея за какво да бъдат оползотворени милионите.

Някои молят за пари, за да се лекуват. Други са готови моментално да започнат частен бизнес, а трети се надяват да изкрънкат нещо, за да продължат съществуването си, което отрича ходенето на работа. Намират се и десетки възрастни дами, които моментално предлагат сърцето си на богатия ерген.

"Сигурно ще ми се смеете, но аз не се интересувам от парите. Впечатли ме честността и добротата на Димитър. Бих искала да се свържа с него и да го опозная", пише до Нова телевизия жена веднага след като е гледала репортажа за новоизлюпения милионер. Десетки други дами с богат житейски опит явно също успяват само от няколко минути гледане на тв репортажа да разпознаят доброто в новия милионер и търсят контакт с Димитър.

Той самият в никакъв случай не бърза да бъде пометен от вълната на любовта, след като сега има да обгрижва толкова голямо богатство. Димитър ще вземе веднага половин милион, а след това ще получава по

500 хил. лева през следващите 20 години

"Да е жив и здрав човечецът, за да си ги харчи от сърце", пожелават му хората, които се радват на късмета му. Има и такива обаче, които се интересуват какво ще стане с парите, ако някой измежду щастливците с големи печалби се спомине преждевременно.

Според проучване на "168 часа" парите ще се наследят от най-близките роднини на човечеца, който е бил призован пред свети Петър, преди да е успял да изхарчи богатството си.

Предимство имат съпругите, децата, а след това и родата по съребрена линия до четвърто коляно.

Ако късметлията е останал без живи роднини, след неговата смърт държавата поема контрол над остатъка от печалбата му.

60-годишният Димитър Митев, Господ здраве да му дава, въобще не мисли толкова напред в бъдещето. Милионерът твърди, че ще даде част от парите си на каузи, в които вярва, тъй като сам няма да може да ги изхарчи. Жена и деца няма, но е заобиколен с достатъчно роднини, на които също би могъл да помогне.

По каква схема раздават големите пари в други държави - четете в хартиеното издание.