Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Асен Агов е част от легендарния "Екип 2 на БНТ" в годините на прехода. Свързан е със синята идея от началото на прехода, а от 1993 г. е зам.-председател на СДС.

В момента пише книга със спомените си от политиката.

През 2013 г. десните не влязоха в парламента, защото ДБГ, ДСБ и СДС се явиха поотделно и резултатът бе идентичен с този сега. На последните избори "Нова република" и "Да, България" също не намериха път да се явят заедно. Вотът на десницата особено в центъра на София бе разцепен буквално по средата. Внимателно разгледах резултатите. Никакви странични гласоподаватели не бяха привлечени -

едни и същи избиратели

разделени на две

Съпротивата срещу обединението на десницата бе голяма заради амбициите на останалите лидери. Така над 500 хил. души останаха непредставени - това са високообразовани хора, много от тях лидери в своите общности, активни граждани, които искат да не тъпчем на едно място, да се извършат необходимите реформи, за да догоним по-бързо своите партньори в ЕС. За съжаление част от тях предпочетоха да гласуват за ГЕРБ заради заплашителните и ретроградни послания на БСП. Това трябва да бъдат мотивите за обединение.