Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Активен участник е в създаването на СДС през 1989 г. Член е на ръководството на възстановената РДП. Участва в заседанията на Кръглата маса (1990). Народен представител е в Седмото Велико и 36-о Народно събрание с листата на СДС. През 1990-1991 г. е политически говорител на НКС на СДС.

Съвсем очевидно е, че много хора останаха без представителство. Като председател на съвета на учредителите на Гражданския съвет мога да кажа, че ние поне се опитахме да направим необходимото, за да сговорим различните формации. Опитахме да действаме като център за контакти, за дебати и за сближаване на позициите на отделните формации, но не успяхме да го сторим. Не виня никого, но е факт.

Първо организирахме голяма няколкочасова дискусия с Радан Кънев и с други представители на ръководството на ДСБ. След това и втора голяма дискусия на целия граждански съвет с Христо Иванов. Беше една много добра приятелска среща, но той изрази позицията, че "Да, България" ще бъде насочена към младите хора, а не към тези, които досега вече са имали политически ангажименти. След това организирахме и среща с Николай Ненчев. Опитахме се първо да разберем какви са позициите на отделните формации и след това да ги сближим. Всеки лидер на формация сам преценява

и както виждате сега Радан Кънев прецени, че е сгрешил и си подаде оставката.

Аз си мисля, че трябваше да се търси не точно коалиция, а някакво федеративно, и то временно обединение на тези избори. Има много логика и мнението на Христо Иванов и неговите съмишленици, защото те се опасяват, че в този начален етап, когато изграждат организацията, с подобно споразумение няма да "набъбнат" достатъчно.