Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Кубрат Пулев отново ще се боксира в София. Новината предизвика радостно вълнение сред стотиците хиляди фенове на безкомпромисния бокс.

Кобрата ще защитава интерконтиненталната титла на Световната боксова асоциация в мач с американеца Кевин Джонсън. Сблъсъкът е на 28 април, а поне според досегашната статистика българинът е абсолютен фаворит.

37-годишният му съперник въобще не може да се похвали с успехи в последно време и дори беше обявил, че слага край на кариерата си.

Звездният миг на ветерана е боят му за титлата на Световния боксов съвет с Виталий Кличко през 2009 г. В този мач украинската суперзвезда налага като брашнен чувал своя съперник, но той не се огъва и издържа на пердаха до последния рунд. Съдиите съвсем естествено присъждат убедителна победа по точки на Кличко.

След загубата кариерата на американеца тръгва надолу. Той записва победи срещу слабаци, но се

проваля в сериозните изпитания

Тайсън Фюри го шамаросва здраво, а след това го застигат пет загуби в шест мача. Побеждават го елитните боксьори Кристиан Хамер, Дерек Чисора и Мануел Чар.

Преди две години Кевин Джонсън се заканва, че е по-подготвен от всякога и ще размаже на ринга поредния си силен съперник в лицето на Антъни Джошуа. Последствията са трагични за Джонсън,

който е премазан за по-малко от 5 минути.

След злополучния мач Джонсън обявява, че явно му е дошло времето да се откаже и е по-добре да се захване с някакъв бизнес, вместо да го пердашат здраво на ринга.

37-годишният ветеран изненадващо се върна в началото на 2017 г., след като си уреди бой с анонимника Джамал Уудс. По-опитният американец победи по точки и това явно му даде достатъчно самочувствие да поиска бой с Кобрата. Изгледите му за успех изглеждат абсолютно минимални, въпреки че самият Пулев препоръча на специалисти и фенове да не подценяват следващия му съперник.