Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Снимка: Ройтерс
Снимка: Ройтерс

Снимка на предполагаемия шофьор, който прегази 12 души пред британския парламент се появи в социалните мрежи.

Очевидци разказват, че джип е започнал да гази пешеходците и велосипедистите по Уесминстърския мост. Покосил е поне 12, които са разпръснати по асфалта, а според Дейли мейл имало е и жертви "носещи се по река Темза".

Двама души са простреляни край британския парламент. Сградата е блокирана, каза парламентарен представител, цитиран от Ройтерс и БТА.

Политици и журналисти съобщиха в Туитър, че са чули оглушителен шум около Уестминстърския дворец, а очевидци са видели ранени, на които се оказва помощ, предаде Би Би Си.

Фотограф на Ройтерс твърди, че е видял най-малко дузина ранени.

Политическият редактор на в. "Индипендънт" Том Пек написа в Туитър: "Чу се силен шум. Писъци. Безредици. После се чуха изстрели. Въоръжени полицаи има навсякъде".

Спряно е движението на метрото и градския транспорт. Районът около парламента е блокиран. По неофициална информация британският премиер Тереза Мей е била в сградата на парламента, когато е избухнала стрелбата.

По първоначални данни кола е прегазила петима и се е забила в оградата, оставяйки 12 ранени. За момента не е ясно как са свързани двата инцидента.

Във видео, разпространено в ютюб се виждат нападали по улицата хора.ю

В "Дейли мейл" инцидентът е обявен за терористичен акт.

Мъж, въоръжен с нож, е бил убит в британския парламент, след като повече от 10 пешеходци и велосипедисти са били блъснати с кола на Уестминстърския мост.

"Мъж на средна възраст" е успял да влезе в парламента и е наръгал полицай. Мъжът е бил прострелян.

Тереза Мей е била евакуирана от мястото на събитието.

Председателят на долната камара на британския парламент Дейвид Лидингтън заяви, че полицейски служител е бил пронизан, а нападателят, който по-рано проникна в двора на институцията, е бил прострелян, пише "Гардиън".

„В момента полицията и от директорът на охраната на парламента ни съветват е да останем вътре, докато не се разбере, че опасността е преминала“, заяви Лидингтън пред своите колеги-депутати