Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

- Г-н Ралчев, спомняте ли си за момент, в който Петър Младенов е паднал, след което в състояние на афект е произнесъл фразата с танковете?

- Имаше бутане, падане не. Така наречените фрази бяха изкривяване на това, което Петър Младенов каза. Бях до него и чух много добре, думите му бяха "Станко да дойде".

- Може ли да не сте чули добре, или да бъркате?

- Не, това го чух. Още повече той бе външен министър повече от 20 години и подобна фраза - "Да дойдат танковете", най-малкото нямаше как да му хрумне. Доказателството за думите ми е, че ако проследите кадрите оттогава, ще видите, че малко след това Станко Тодоров дойде. Петър Младенов искаше той като шеф на парламента да обясни как ще се процедира с член 1.

- Как беше извикан?

- Имаше система за повикване, Станко Тодоров също беше с охрана.

- Имаше много подозрения защо Михайлов не показа оригинала.

- Той никога не показа оригинала.

- Не изискахте ли от други оператори записа?

- Имаше между 6-има и 10 оператори там. На кадрите оттогава ще ги видите. Знам, защото достъпът им се санкционираше от НСО, службата даваше пропуските за акредитиране. Не ви ли се струва странно, че нито един не е записал това освен богопомазания Евгений Михайлов? Всички кадри изчезнаха, по-точно бяха изкупени и унищожени, защото те опровергаваха този запис. Изчезнаха, за да няма друга версия или с тях да се сравни какво всъщност е станало.

В онези гладни години не бе никакъв проблем с една минимална сума от 15 хил. долара да се купи подобна касета. Това бе стойността на един апартамент.

- Имате ли представа кой е плащал?

- Не, но тези кадри изчезнаха от пазара. Не е изключено тези оператори да са сплашени, но това не е трайно решение.