Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Легендата на българския театър Стоянка Мутафова отново бе приета в болница след битов инцидент в нейния дом преди дни. Актрисата пада лошо в антрето си, след което е откарана спешно в “Токуда”, но часове по-късно уверява всички, че е добре и няма да отмени нито едно свое представление.

През последната година 95-годишната звезда с нетърпимост към здравните заведения влиза 5 пъти в такива, докато в същото време има над 30 излизания на театралната сцена.

Най-сериозният престой на Мутафова в болница е, след като получи сърдечна криза през ноември. Тогава лекарите й поставят стент за разширяване на стеснен кръвоносен съд и тя прекарва няколко седмици под наблюдение. Макар почитателите на актрисата сериозно да се притесниха за нейното здраве, тя зарадва всички с все така бодрия си дух. И игра за своята публика само ден преди да навърши 95 години в представлението "Столетие мое" в Сатиричния театър.

Със същия плам Мутафова бързо влезе в роля и след като падна на повреден ескалатор в мол през лятото.

При този инцидент нейната дъщеря Мария Грубешлиева-Муки, която е с нея, се отървава само със синини, но майка й получава сериозна рана на крака, която отново я среща с лекарите.

"Боли ме. Лежа. Имам и насинени ребра. Но нали ме знаете - ще оцелея. Макар че си помислих: "Е, това е краят, ще ни смели", обяснява Стоянка.

Тогава трябва да шият и бинтоват крака й, който освен всичко е контузен неотдавна при несполучливо слизане от такси.

Броени дни трябват на несломимата звезда след инцидента в мола, за да си стъпи на краката и триумфално да влезе в любимия си образ на Госпожа Стихийно бедствие в едноименната комедия.

След падането от таксито на любимата актриса отново й се налага да отиде в болница, където й бива поставена ваксина против тетанус и е назначено антибиотично лечение.

Още в началото на 2016 г. - през март пък Мутафова доброволно решава да оперира лявото си око, след като вече е преминала интервенция на дясното в края на 2015 г.

Тогава й е поставена специална леща от д-р Веселин Даскалов, като операцията продължава само 15 минути. И точно седмица след почивката в болничното заведение Госпожа Стихийно бедствие скача обратно на сцената. "Не съм толкова неразумна! Лекаря ми даде разрешение", оправдава се актрисата. По всичко личи, че нищо не може да я отдалечи за дълго от аплодисментите.