Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Германският и въобще световният футбол са в шок от новината за болестта на Марио Гьотце. Звездата на “Борусия” (Дортмунд) напуска терена за неопределен срок от време, след като лекарите го диагностицираха с метаболитно заболяване.

Гьотце страда от рядък вид метаболитна миопатия, която засяга мускулите му. Точно заради това халфът години наред е преследван от контузии и има проблеми с наднорменото тегло.

“Чувствам се ужасно от спомена, че аз и останалите момчета се шегувахме с Марио какъв шишко е станал. Самият той ни се оплакваше, че колкото и да тренира и да виси в сауната, все не може да свали няколкото излишни килограма. Сега разбираме, че всичките му проблеми са били заради болестта. Учудвам се, че на фона на страхотните специалисти в нашия отбор и супермодерната техника,

никой не успя да разкрие болестта по-рано”, обобщи настроението в съблекалнята на “Борусия” (Д) съотборник на Марио.

В неловко положение изпадна и германската легенда Лотар Матеус, който дни преди да се разбере за болестта на Гьотце, го нападна публично за лошата физическа форма.

“Гьотце е станал много бавен футболист,

може да играе успешно в Китай, но не става за големите първенства на Европа”, изцепи се бившият селекционер на българския национален отбор. Сега единственият му ход е да се извини и да прехвърли топката на медицинския екип на “Борусия”, който е пропуснал развитието на метаболитното заболяване.

Лекарите се оправдават, че болестта много тихо и коварно е превземала тялото на световния шампион с Бундестима и успешно се е крила от стандартните изследвания. Болният играч опита да запази хладнокръвие след шокиращата новина, че спира с футбола.

“Лекарите ми съобщиха, че заболяването ми се лекува.

Ще опитам

възможно най-бързо

да се върна в игра и да помогна на съотборниците си да изпълнят високите цели, които сме си поставили”, обяви Гьотце в съобщение до медиите.

За негово съжаление лекарите не се наемат с точна прогноза кога ще е готов отново за игра. Може и да е догодина, а може и да изтекат много месеци, преди да чуе добрата новина, че е напълно излекуван.