Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

През пролетта на 2012 г. Ангел Геров е на 35 години. Живее в луксозен апартамент в Абу Даби, получава по 7000 лева на месец и кръстосва островите по цялата планета - от Фирьорските в Дания до Великденските далече, далече в Тихия океан.

Ангел се храни с редки морски риби и екзотични плодове от цял свят. Наема ферарита, скача от самолети, за да сърфира в небето на 2000 метра височина.
Ангел е личен стюард на шейха на Абу Даби - Мохамед бин Рашид а Моктум, на борда на луксозния му самолет. Той е на гребена на социалната вълна, когато близките в родината му са удавени на дъното на дълговата криза в Стария континент. Ангел обаче не е средностатистически гастарбайтер и луксът в Абу Даби не му стига.

Той е завършил режисура в НАТФИЗ и има много по-амбициозни лични планове за развитие. Така след 7 години живот в охолство в арабските емирства скача в една българска авантюра, която само 12 месеца по-късно ще го хвърли в кофите за боклук в София.

Днес Ангел е на 40 години, носи мръсен комбинезон и спи с още 5-има души в стая в пансион в Долни Богров. Той яде най-често кренвирши с яйца и хляб и пътува най-далече до депото за смет.

Но ето как всъщност се обръща животът на младия софиянец от Абу Даби до село Долни Богров. През 2006 година Ангел решава да замине за арабските емирства, за да събере пари. С помощта на познат успява да го направи и още на първия месец е със заплата от 7 хиляди лева.
"Работата беше тежка и не много приятна, но когато взех първата заплата, се мотивирах максимално. Пряк допир с шейха не съм имал, но в самолета беше невиждан лукс. Храната, която раздавахме, дори не можах да й запомня името, започваше от различни морски дарове до абсолютно всякакъв плод, за който се сетите, независимо какъв е сезонът", разказа пред "168 часа" мъжът.

Ежедневието му минавало главно в полети. Живеел при приятел, а след като събрал 3-4 заплати, започнали да харчат, без да се замислят: "Докато живеех в чужбина, не съм се лишавал от нищо. Апартаментът ни беше просторен и с отлични условия. При толкова изкарани пари ни хрумваха различни неща, които да опитаме, но първо се сетихме за екскурзиите. Обиколихме различни точки на света, които винаги съм искал да видя. Така например гледах слънчевите затъмнения на Фарьорските острови в Дания, ходих до една от най-крайните точки на света - Великденските острови край Чили. Там дори местен шаман ми направи татуировка на ръката", спомня си Ангел.

По време на най-стабилния му финансов период за първи път
мъжът опитал и LSD в шише. За 5 долара той и неговият приятел си купили халюциногенния наркотик и им харесало.

"Взехме си още няколко пъти, но не сме се зарибявали", признава той.
Ангел има и висше образование. Той завършва режисура в НАТФИЗ, а след това записва продуцентство, като стига до втората година и прекъсва. Оттам се появява и
мечтата му да създаде своя продуцентска компания, но тази идея се забавя в бъдещето.

"През 2010 година, още докато бях извън България, изпратих на едно приятелче пари и му казах за идеята ми. Така си направихме продуцентска къща, като преди това се наложи да продуцираме един български филм - "Пъзел". Това беше условието, за да ни регистрират като продуцент в Националния филмов център", спомня си мъжът.

Тяхната дейност била по-скоро техническа и те отговаряли за звука на терен, който се записва.
"Веднъж ни се случи да получим заплашителни писма за две милисекунди закъснение на звука, докато правихме филм с участието на Робърт де Ниро. В съобщението пишеше, че ако закъснеем пак така, приключват с нас и си намират други.
Записахме дори и звука на "Дякон Левски", както и на "Шменти капели", разказва още Ангел.

Всичко вървяло перфектно. На година в Арабските емирства той изкарвал по много пари, като от тях успявал да заделя и за екскурзии, и за да издържа няколко приятели в България.

През 2013 година, изключително мотивиран, Ангел се прибрал в София, за да развие продуцентската къща. Той няма никаква идея какво ще му се случи в следващите месеци...

До този момент те вече имали солидно портфолио с различни сериали и филми.
Благодарение на тази работа той още си спомня и снимките си с Джон Траволта, на които позира облечен в екип с логото на собствената му фирма.
Един ден обаче Ангел разбира от адвокат, че във фирмата му е заложена бомба със закъснител. И от човека, който е вложил всичките си пари в този бизнес, той се оказва с много по-малко правомощия от своя съдружник.

"Този мой приятел ме оплете с документите. Дори не успях да разбера как така се случи да продам компанията за 3 хил. лева. Оказа се, че няколко човека са работили през цялото време срещу мен.
Дори нямах и доказателства, с които да покажа, че са ме измамили. Събуждаш се един ден и имаш само един анцуг и една раница", спомня си Ангел.

Кражбата на фирмата се оказва преломен момент, който събаря финансово и психически продуцента. Той обаче не знае какво още го чака.

Как Ангел се свързал с Галин Костов, който притежава пансиона на сдружение "Костови", където живее, с какво точно се занимава там и какви хора е срещнал, четете в печатното издание на "168 часа".