Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Носителката на “Оскар” Ким Бейсингър е дръзката дама, посветила Крисчън Грей в тънкостите на нестандартния секс.

Тайни от миналото заплашват любовта и се намесват между разгорещените тела на Крисчън Грей и любимата му Анастейжа Стийл. Тази интрига обещава да препълни киносалоните със зрители, групирани, разбира се, по двойки, едни с нескрит ентусиазъм, други с откровено безразличие към подсладеното садоеротично преживяване на "Петдесет нюанса по-тъмно".

Естествено, екранизацията на втората книга от поредицата на Е. Л. Джеймс "Петдесет нюанса сиво" отново ще лъсне в цялата си голота на големия екран дни преди празника на влюбените Свети Валентин. Голота е най-точната дума, с която да се опише тази лента, в която дрехите са върху героите, за да се свалят според закономерността на историята от страниците, но главно защото всичко се плъзга по повърхността, по голотата на смисъла и оставя чувството за бърза, груба и безсмислена свалка у публиката.

Нежната половина от нея обаче ще иска още и още, като ще чака с нетърпение и следващите кинотрансформации на аферата между милионера с нетрадиционни вкусове в секса и жената, която ще го промени и превърне в идеален баща на децата си. Не можем да пренебрегнем интереса към филма, а и от скука до оскарите можем да си позволим да го отбележим като част от кинокалендара този месец.

Режисьор на "Петдесет нюанса по-тъмно" е Джеймс Фоли ("Къща от карти"), който сяда в стола на Сам Тейлър-Джонсън, която се отказа от работата си по лентата, след като не успя да намери общ език с авторката и продуцент Е. Л. Джеймс. Фоли се изявява и като съсценарист заедно с Нийл Ленърд, който като съпруг на Джеймс би трябвало да познава нейното творчество в дълбочина.

В главните роли Джейми Дорнан и Дакота Джонсън отново ще дават вид, че са безумно привлечени един от друг, но и обречени от невъзможността да са истински заедно като пренесени в реалния живот версии на Бела и Едуард за пораснали деца

Към актьорския екип в новата лента се присъединява и носителката на "Оскар" Ким Бейсингър, която ще се превъплъти в ролята на Елена Линкълн - бивша любовница на Крисчън Грей и негова настояща бизнес партньорка.

Дръзката дама е тази, която е посветила младия милионер в тънкостите на нестандартния секс и със завръщането си в живота му дава да се разбере, че не питае добри чувства към плахата мис Стийл.

Героинята на Бейсингър няма да е единственото препятствие, което ще застане на пътя на трудната любов, защото в действието се включва и съперник за сърцето и тялото на Анастейжа. Тези опасни фигури ще се постараят да намалят шансовете за общо бъдеще на двамата влюбени.

На финала на първия филм от 2015 г., който отчете приходи от над 560 милиона долара, героинята на Дакота Джонсън реши да сложи край на нездравословната си връзка с мистър Грей, но ето че в продължението той няма да се даде без бой.

Облечен в скъпо сако и излъчващ мистериозност пред камерата, Джейми Дорнан ще опита да си върне Анастейжа, а тя от своя страна ще поиска нов договор, преди да му даде друг шанс, който ще изключва всякакви правила.

Болезненото минало на Грей обаче ще намери път към настоящето му и ще отнеме от тепърва изгражданото доверие, чиято липса ще увеличава пропастта между него и любимата жена. Но навярно пак няма да скъса съдбовната връзка помежду им. В "Петдесет нюанса по-тъмно" участват още Марша Гей Хардън, Рита Ора, Дженифър Ел, Люк Гримс, Виктор Расук, Елоиз Мамфорд и Макс Мартини.

Премиерата на филма у нас е на 10 февруари.

Ето и как започва поне на хартия новата порция нюанси:

Преживях и третия ден след Крисчън Грей, и първия ми ден на работа. Добре, че беше тя да ме поразсее. Времето отлетя сред мъгла от нови лица, напрегната работа и господин Джак Хайд. Господин Джак Хайд... той ми се усмихва, сините му очи искрят, когато опира ръце на бюрото ми.

- Великолепна работа, Ана. Двамата с теб ще станем страхотен екип.

Незнайно как успях да извия устни в подобие на усмивка.

- Тръгвам си, стига да нямаш нищо против - прошепнах.

- Не, разбира се, вече е пет и половина. До утре.

- Лека нощ, Джак.

- Лека нощ, Ана.

Грабнах си чантата, намъкнах сакото и се отправих към вратата. Вдъхнах дълбоко въздуха на ранна вечер в Сиатъл. Той все още не успяваше да запълни празнотата в гърдите ми, зейнала от събота сутринта, болезнена бездна, която непрекъснато ми напомняше какво съм изгубила. Тръгнах към автобусната спирка с наведена глава, забола поглед в краката си, и не спирах да мисля какво ще бъде без любимата ми Уанда, старата ми "костенурка"... или аудито. Затръшнах вратата на тази мисъл. "Стига. Не мисли за него"... Нямах желание да ревна отново - не и на улицата.

Апартаментът беше празен... Звънецът на вратата ме стресна, изтръгна ме от мъката и сърцето ми трепна. Кой ли е? Натиснах домофона.

- Доставка за госпожица Стийл - обясни отегчен безплътен глас и разочарованието ме притисна. Обзета от пълно безразличие, слязох долу и заварих млад мъж, който мляскаше шумно с дъвка, стиснал в ръка дълъг кашон. Подписах се и отнесох пратката горе. Беше изненадващо лека. Вътре имаше двайсет и четири дългостеблени бели рози и картичка.

“Честит първи ден на работа.

Дано да е минал добре.

Благодаря ти за глайдера. Трогнат съм.

Вече е поставен на видно място на бюрото ми.

Крисчън”