Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Къде се е чуло и видяло добре платен футболист да си хване шапката и да си тръгне по средата на сезона. Представете си например как Луис Суарес решава, че повече не му се играе в "Барселона" и хваща първия самолет за родината.

Подобно събитие би изравнило по сензационност евентуалното решение на Доналд Тръмп да се откаже от президентския си пост още преди да е встъпил в длъжност.

В BG първенството обаче подобни сензации въобще не са рядкост. И преди разни екзотични чужденци в един момент забравяха да се върнат в отбора, който преди това е имал добрината да ги извади от тоталната им анонимност.

В началото на годината поредният чужденец, който дойде у нас с пълна торба обещания, финтира добросъвестните си работодатели.

Този път изгоряха шефовете на "Левски". От седмици насам те безуспешно се опитват да се свържат с Хуан Деса. Перуанският национал замина за родината си по празниците и оттогава ни вест, ни кост от него.

По-любопитното е, че той се явява най-скъпоплатеният играч на тима от "Герена". В недалечното минало босовете се похвалиха, че взимат истинска футболна ферма и подшушнаха, че са му предложили 200 хил. евро годишна заплата.

Фанфарите от успешния трансфер още не бяха заглъхнали и се оказа, че Деса хич не става за български футбол. Той ли е патрав с двата крака, разораните терени ли не му паснаха, така и не стана ясно. Факт е, че само след няколко месеца Деса беше обявен за поредното чуждестранно недоразумение.

Затова и от ръководството на "Левски" искаха не само да се отърват от него, но и да си възвърнат част от инвестицията. Подготвиха го за продажба, но изненадващото му бягство провали плановете. Сега началниците в софийския тим се заканват да уволнят дисциплинарно футболиста, но от това файда за тях никаква. За самия Деса се чу, че си е уредил трансфер в перуански отбор и повече не ще и да чуе за България.

За ответния удар на "Левски" четете в хартиеното издание.