Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Ролята на харизматичен бостънски гангстер от ирландски произход, син на виден полицай, който не устоява на живота на лошите момчета и онези, "които живеят в нощта и танцуват бързо", изкушава холивудската звезда Бен Афлек отново да застане пред камерата.

Носителят на две награди "Оскар" режисира криминалната драма "Те живеят в нощта" (Live by Night) и собственоръчно адаптира за големия екран сюжета на романа на Денис Лихейн, определен от Стивън Кинг

като "Кръстникът"

за мислещи хора".

Афлек е и продуцент на своето "любовно писмо към гангстерските филми на "Уорнър Брос" от 30-те и 40-те години" заедно с любезната подкрепа на Леонардо ди Каприо и Дженифър Дейвисън.

"Имаме богата традиция на гангстерски филми, която харесвам много. На тях посветих своя филм. Щеше да ми е много по-лесно, ако само режисирах. Но тази роля беше страхотна и не можах да се въздържа", признава актьорът.

Джо Кохлин се казва атрактивният персонаж от страниците на Лихейн, който подмамва звездата да се потопи пред камерата в епичен разказ за процъвтяващата организирана престъпност в САЩ от началото на XX век през Голямата депресия и Сухия режим.

Джо е най-малкият син на уважаван полицай, при когото строгото възпитание не е проработило. От кражба на кражба той пристъпва към сериозните прегрешения и го изстрелват сред елита на подземния свят в Бостън като най-успешния контрабандист на ром.

Кохлин има нужда от фатални жени, тайна и бурна любовна афера, лоялни приятели и безмилостни врагове, за да бъде звезда в света, в който преуспяват най-безскрупулните и силните. Да властва в един град на гангстерите и продажните полицаи, корумпираните политици,

беззаконието и анархията.

Неговият възход в

мрачните висини

му дава, но и му взима много. Доверието е твърде скъпо, за да може да си го плати с всичките мръсни пари, които му купуват всички удоволствия в живота.

Големият въпрос е дали един мъж може да бъде добър гангстер и добър човек едновременно?

На снимачната площадка редом до Афлек застават още Скот Истууд в ролята на неговия брат, който също смело се хвърля в света на беззаконието и става част от организация за контрабанда на ром. Лидерът на мафиотската организация Том Хики е изигран от актьора Тайтъс Уеливър, който не изменя на задължителното си присъствие във филмите, режисирани от Афлек. В образа на дъщерята на Хики и изгора на Джо влиза Сиена Милър. Зоуи Салдана пък се преобразява като опасната гангстерка от друга групировка Грасиела Суарес, а чаровната Ел Фанинг се изявява като начинаещата актриса и дъщеря на шериф Лорета Фигис.

Участват още Крис Купър, Крис Месина, Брендън Глийсън, Дж. Д. Евармор и др.

"Те живеят в нощта" е първият режисьорски проект на Афлек след абсолютния му кинотриумф "Арго" от 2012 г. Политическият трилър, който разказа за действителното спасяване на шестима американски дипломати от Техеран, получи седем номинации за "Оскар" през 2013 г. и спечели заветната статуетка за най-добър филм, като преди това грабна и "Златен глобус" в категориите най-добър режисьор и най-добра драма.

Лентата е доказателство, че когато Афлек се "изкуши" от дадена история, определено дава най-доброто от себе си, затова очакванията към новия му филм определено са високи. Още повече че изворът на вдъхновението му, романа на Лихейн, е отрупван с комплименти от критиците и е носител на една от най-престижните литературни награди "Едгар" за творби в жанра на мистерията.

"Няколко години по-късно, на едно корабче в Мексиканския залив, поставиха краката на Джо Кофлин в корито с цимент. Дванайсет въоръжени мъже чакаха да излязат в открито море, за да го изхвърлят през борда, а Джо слушаше пухтенето на двигателя и гледаше как водата се пени около кърмата. И тогава му хрумна, че почти всичко значимо, случило се в живота му - и добро, и лошо, бе започнало в утрото, когато пътят му се пресече с този на Ема Гулд."(Откъс от романа на Денис Лихейн)

Премиерата на "Те живеят в нощта" е на 13 януари.