Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Нападателят на "Лудогорец" Джонатан Кафу със сигурност е един от най-обсъжданите през последните дни футболисти на различни места в Европа.

Отдавна не се беше случвало толкова много популярни клубове на Стария континент да се натискат за футболист, който се подвизава в българското първенство. Мераклиите да притежават бразилския талант обаче са в истерия заради високата му цена

Сегашните му собственици не желаят да се разделят с него за сума по-малка от 10 млн. евро, което хич не се харесва на евротимовете, които са свикнали да пазаруват евтино от Балканския полуостров.

Поради тази причина в момента вървят усилени преговори за намаляване цената на Кафу. От Европа звънят с оферти за 5 млн. евро, в Разград обаче бият червена слушалка

Босът на "орлите" Кирил Домусчиев не е склонен да прави следновогодишни промоции. Той е категоричен, че Кафу струва поне 12 млн. и с два милиона надолу ще си е истински подарък за купувача.

До този момент "Лацио" изглежда да е най-мотивираният тим да се сдобие с бразилеца, който през миналата година направи страхотни мачове в евротурнирите. Босовете на "римските орли" от известно време преговарят с колегите си от Разград и търсят начин двете страни да сближат позициите си относно цената му. В Англия също се ослушват за ситуацията с Кафу. Шампионът "Лестър"

търси свежи попълнения

след неубедителното представяне на тима от началото на сезона. В "Евертън" също са го закъсали за нападатели и биха извадили по-солидна сума пари, за да се сдобият с играч, който може да бележи.

"Всеки ден получаваме оферти от различни клубове за Джонатан, но те въобще не отговарят на нашите очаквания. За предложения под 10 млн. дори не си заслужава да говорим", отсича изпълнителният директор на "Лудогорец" Ангел Петричев.

В Разград са готови да направят и втори рекорден трансфер, след като френски отбори проявиха сериозен интерес към Вандерсон. И той обаче струва скъпо. Първоначално обявената цена е 8 млн. евро, а от тук нататък предстоят преговори. Босовете на българския шампион усилено търсят заместници на двете звезди, тъй като през пролетта им предстои здрава битка с "Копенхаген" в Лига Европа, а началниците на разградския тим много залагат на представянето в евротурнирите.