Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Никой не обича да работи на празници, докато всички останали се веселят, вдигат наздравици с пълни чаши и хапват от отрупаната трапеза вкъщи или в заведение, тропат хора и вихрят буйни танци.

Списъкът с трудещи се през официалните почивни дни е дълъг. Общо на Нова година работят по 100-150 хиляди българи, но тези, които действително печелят добре, са малко.

С най-големи хонорари за новогодишната нощ са певците, които се грижат за настроението на хората или на площада в София и другите градове, или извисяват гласовете си в хотели и клубове.

Тази година класацията на сочните хонорари се оглавява от Васил Найденов, който напоследък вземал по 20 хиляди на участие, твърдят осведомени. Импресариото му Ивайло Манолов заяви, че певецът ще пее час и половина в луксозен хотел в Бургас, но отказа да коментира срещу каква сума. Останалите участници в програмата на същото място ще са Драго Драганов, Георги Милчев-Годжи, Борис Солтарийски и Цветелина Грахич. Възнагражденията им ще са по-скромни, коментираха неофициално пред вестника посредници в бранша.

От фолкизпълнителите най-много ще спечели Преслава, която в новогодишната нощ ще пее за 10 хил. лв., твърдят запознати.

На площад "Княз Александър Първи" в София столичани ще купонясват заедно с Поли Генова с балета на "Студио 121", Графа, “Тангра”, “Джеръми?” и Берковската духова музика.

Българската участничка в “Евровизия” и Владимир Ампов щели да получат по 8000 лв., докато "Тангра" и "Джеръми?" ще пеят срещу по-ниско заплащане.

Орлин Горанов и Орлин Павлов, които също ще радват публиката в новогодишната нощ, не падали под 9-10 хиляди лв., твърдят запознати.

Веселин Маринов пък, който ще зарадва почитателите си във Велинград, ще получи между 4 000 и 6 хиляди лева в зависимост от това дали ще бъде с балета си.

БТР ще радват любителите на рока на площада в Плевен срещу 10-12 хил. лв.