Регистрация

ВходЗабравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Пребиваният от ученици Еци ще е с майка си на Коледа

Жената продава апартамента, в който извергите системно изтезавали детето.18 месеца след боя момчето още се стряска от непознати, стоят белезите му от мъченията.

3-годишният Христо Велински - Еци, който бе системно малтретиран от младежите, наети да го гледат - Александър Донов и Патрик Първев, се чува всеки ден със своята майка.

Веднага след случилото се Невена Велинска бе решила да остане за година и половина при детето, докато то се възстанови. Неотдавна тя подновява работата си в чужбина като музикант по кораби.

Точно след 7 дни обаче жената ще зарадва Еци, прибирайки се с подаръци и празнувайки заедно с него коледните празници, научи "168 часа".
Малкото момче, което вече живее със своя баща в Пловдив, е здраво. По думите на адвоката на Невена Велинска - Ивайло Абаджиев, детето се чувствало добре и не се оплаква.

"Разбира се, че има белези по тялото от системния побой, който му е нанасян, но те ще преминат. Когато има дори и малки болки, Христо веднага отива на лекар. След години проблемите няма да бъдат физически. Те ще са единствено на психологична основа. Именно затова той
редовно ходи на терапия.
Посъветвал съм родителите да не я прекъсват, за да може малкият да е по-спокоен.

Детето се подобрява, но какво ще остане в душичката му, не знам", разказа пред "168 часа" Абаджиев.

Самият адвокат се чувал често с бащата на Еци, за да следи състоянието му. Той забелязал, че момчето има страх от нови хора и когато е на разходки навън, често се случвало да бъде неспокоен.

"Надявам се с времето да го преодолее. Именно затова са тези терапии, за да отшумят емоциите, които той е изпитвал през времето, в което бил с Александър и Патрик", каза още адвокатът.

3-годишният Еци не проявявал никакво желание да се върне в стария си дом в София, където побойниците го гледаха приблизително 20 дни. Именно затова майката на момчето възнамерявала да продаде апартамента.
"Христо се чувства спокоен при своя баща. Той се грижи изцяло за него, когато майка му е на работа. Аз го казвах и преди - единственото хубаво в тази история е, че след случилото се Невена и мъжът й оправиха отношенията си", каза още адвокатът.

Двамата съпрузи били разведени и отношенията помежду им не били добри. Преди случилото се Еци не се виждал и не се чувал често с баща си. Станалото обаче променило нещата и здравето на детето бил основният фактор за заздравяване на връзката им. Единственият човек, на когото Невена в момента се доверява, е именно бившият й съпруг.

"Посъветвал съм ги към момента да не говорят пред никакви медии, докато не мине делото. Така е най-добре, за да не бъде спекулирано с това, което ще кажат.
Авторите на престъплението ще бъдат наказани, но да не дава Бог да си на мястото на родителите на извършителите на деянието. Децата са такива, каквито ги направиш и възпиташ.

Френският философ Пиер Буаст казва: "Не правете децата зли. Който като дете иска да бие, като голям ще иска да убива", каза още адвокатът.

Историята на Христо разтресе цялата страна през юни миналата година. Точно тогава детето беше прието в кома и с опасност за живота в "Пирогов", а разследването по случая установи, че то е било пребито от двамата тийнейджъри

Патрик и Александър. Момчетата били наети за гледачи на детето от майката на Христо, докато тя е извън България.

Налагало й се, тъй като тя била музикант по корабите и нямала възможност да взема малкия Еци с нея. Женатa оставяла момчето при свои близки всеки път.
Тя заминавала за по месец, месец и половина и след това се връщала отново в България. Така Невена решила да остави детето на бащата на Александър Донов.

Тя се уговорила с мъжа, тъй като била в приятелски отношения с него и му имала доверие. На 26 юни м.г. Невена Велинска отпътувала на работа на шведски кораб, като се погрижила всичко, нужно за отглеждането на Еци, да е на разположение. През деня за малкия трябвало да се грижи Александър, а вечерта и бащата. Изникнало обаче нещо неочаквано с близък роднина на бащата на Александър и се наложило той да повери момчето на него, за да го гледа.

Затова той оставил сина си да се занимава с детето. Тийнейджърът от своя страна решил да покани и свой приятел, докато гледал детето. Това бил Патрик Първев. Освен през деня момчето оставало също и да нощува в апартамента.
За да е сигурна как е синът й, Невена всеки ден се чувала по скайп с бащата на Александър. Тя също получавала и снимки на Еци.


Цялата предистория на събитието четете в печатното издание на в-к "168 часа".

Коментара ()

Вашият коментар