Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

"Повтарях ви, че "Лудогорец" не са слаб отбор въпреки онова 6:0 на стадиона ни. Българите не ме опровергаха и ни помогнаха да спечелим групата. Сега всичко е в ръцете на съдбата, но поне няма да се чувстваме виновни, ако ни се падне труден съперник", обяви мениджърът на "Арсенал" Арсен Венгер след последните мачове в груповата фаза на Шампионската лига.

Мосю Венгер не обича празните похвали и доказа, че не греши. "Орлите" бяха на крачка от сензацията да бият ПСЖ на собствения му стадион, въпреки че парижани се скъсаха да пропускат. И равенството 2:2 е достатъчно престижно, а носи и много лесна за изчисляване финансова изгода.

До този момент тимът на братята Домусчиеви е генерирал 17 млн. евро приходи. Парите са за 6-те мача в квалификациите и следващите 6 мача в груповата фаза на Шампионската лига (ШЛ). Това обаче не е краят на златния дъжд върху българския шампион. С третото си място тимът от Разград си осигури участие в Лига Европа, което ще донесе нов бонус от 500 хил. евро. При нов успех на 1/16-финалите на втория по сила клубен турнир в Европа парите ще скочат още повече. Дори и при отпадане "Лудогорец" ще продължи да трупа приходи.

Тепърва УЕФА ще изчислява кой колко ще получи за парите от маркетингови и телевизионни права. Ясно е, че тази година шампионите ще са заработили доста повече от миналата. Дори най-песимистичните прогнози твърдят, че собствениците на "орлите" ще отчетат рекорден приход от 20 млн. евро. Толкова пари всички други отбори в Първа лига едва ли ще изкарат в следващите 10 години, но това е друга тема.

Тепърва братята ще трябва да вземат тежкото решение дали да организират зимна разпродажба, която може и да удвои рекордните приходи. Само Джонатан Кафу струва между 10 и 15 млн. евро, а за подписа му се е извила опашка от платежоспособни отбори. Има и достатъчно други футболисти, които няма да бъдат продавани на безценица. Въпросът е, че през зимата трудно ще бъдат намерени техни заместници, а Кирил Домусчиев вече обяви високи цели и в Лига Европа. Ясно е, че при достатъчно добри оферти никой не може да бъде спрян, така че пазарлъците тепърва предстоят.