Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Смятам, че с подобна игра и поведение, стриктно спазване на тактическия план и разгръщане постепенно през рундовете Кубрат може да спечели световната титла. Той определено сбърка срещу Владимир Кличко. Тогава опита да атакува от първия рунд и да търси зрелищен нокаут.

За съжаление, не му се получи. Вижда се обаче, че вече нивото при Пулев е друго. Той си е взел поуки и знае, че няма нужда да гони атракцията и е важна самата победа, а не начинът, по който ще бъде постигната тя", отсече боксовата легенда Петър Лесов по повод бляскавия триумф на Кубрат Пулев в София.

На съвсем друга позиция обаче беше редакторът на авторитетния боксов сайт boxingnewsresults.com, който очевидно също е гледал много внимателно боя на Кобрата с нигерийския кошмар.

"Самюел Питър не беше никакъв кошмар,

а по-скоро комедия на ринга. Изглеждаше прекалено тежък и нямаше никакъв шанс да удари Пулев. Очевидно е, че най-добрите му дни отдавна са минали и на ринга в София имаше много малко бокс и повече шоу", твърдят специалистите. Същата теза пробутаха още няколко авторитетни спортни издания, според които в мача си с Нигерийския кошмар Пулев въобще не е могъл да разгърне истинския си потенциал. Някой дори стигат по-далеч, твърдейки, че българинът няма достатъчно класа да се бие с Владимир Кличко или с Антъни Джошуа за световната титла.

Това, разбира се, е повече празнословене, тъй като в "Арена Армеец" на Кубрат наистина му беше твърде лесно и не успя да се види доколко е готов да се изправи срещу наистина сериозен боксьор. Самият Пулев си призна, че е

останал изненадан

колко леко е преминал пред съперника си, който някога беше световен шампион. В София дойде един твърде дебел боксьор. От екипа на Самюел Питър се опитаха да го оправдаят, че от доста време го мъчи хронична контузия в рамото и заради нея не успял да тренира нормално, наблягайки на яденето.

Каквито и да са причините, Питър не оказа никаква съпротива на Кубрат за разочарование на зрителите. Част от специалистите обаче са убедени, че Пулев е извлякъл максимум дивиденти от проведения в София бой.

"Мнозина вдигнаха учудено веждите си, когато Кубрат Пулев неколкократно отказа възможностите за доходен сблъсък с Антъни Джошуа, а още повече специалисти направо не можеха да повярват, когато обяви малко по-късно, че ще се бие със Самюел Питър. Но пък има и друга гледна точка. С тази победа той стана задължителен кандидат за мач за титлата, а по този начин ще спечели повече пари, ако я завоюва. Има и още нещо. Очаква се да има мач между Джошуа и Владимир Кличко, а победителят от нея ще бъде с титлите от IBF и WBA. Така че ако Пулев бие някого от тях, ще

вземе два пояса

Така мачът с Питър се оказва една мъдра прелюдия за изключително важната 2017 г. за българина. В нея залогът ще е истински и далеч по-голям", написаха от сайта Boxing News