Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

С партньорството си в лентата Брад Пит и Марион Котияр бяха забъркани в баналната любовна интрига, която се разигра между него и Джоли с “Мистър и Мисис Смит”. Но този път “филмът” е различен

Преди време съвършената двойка на Холивуд разби сърцата на феновете си със своята раздяла. Всички побързаха да потърсят причината за края между Анджелина Джоли и Брад Пит в света на седмото изкуство, към което и двамата принадлежат.

Още в първия момент, без да са необходими доказателства, сякаш бе очевиден отговорът на големия въпрос: "Защо?". Магията на киното ги събра и съвсем очаквано много решиха, че именно тя ги е отдалечила един от друг и тласнала Пит в обятията на следващата “Мисис Смит”.

На пръв поглед интригата изглеждаше ясна - актьорът си пада по повторенията.

И отново се е влюбил по време на снимки в своята партньорка, но този път изоставената не е Анистън, а Джоли. Карма, повтаряха почитателите на подобни драматични развръзки. Баналността на такъв сценарий го направи много реалистичен, наред с достатъчното факти, които го захраниха.

Най-шумният светски развод съвпадна с участието на Брад Пит в новия филм "Съюзени", а ролята му го изпрати директно в обятията на магнетичната носителка на "Оскар" Марион Котияр. Така най-яростните обвинения за разбития брак на краля и кралицата на Холивуд паднаха върху лентата и по-конкретно върху френската актриса.

Единадесет години след като Пит и Джоли се нахвърляха страстно един върху друг в ролите на топшпиони от конкуретни агенции, 52-годишният актьор отново е герой в наситени екшън сцени, редуващи се с нежни мигове пред камерата и оцветени от осезаем романтичен заряд между него и партньроката му. И двамата отново са шпиони. Отчайващо тривиално повторение на епизод от живота на Пит, но всъщност съвсем нов филм.

Котияр срази категоричността на

своите "обвинители"

с най-красноречивото доказателство за своята невинност.

Звездата обяви, че е бременна и влюбена повече от всякога в своята половинка френския актьор Гийом Кане, с когото вече имат 5-годишен син.

Така причините за разлъката на Бранджелина се оказаха съвсем различни и по нищо не напомнят на началото между тях.

Също толкова далечен от екшън комедията "Мистър и Мисис Смит" е и драматичния трилър "Съюзени", който има претенциите за далеч по-съдържателна и качествена кинопродукция. На моменти филмът дори напомня на култовата лента от 1942 г. "Казабланка" с Хъмфри Богарт и Ингрид Бергман в главните роли.

Лентата на режисьора Робърт Земекис ("Форест Гъмп") разказва за

трудната мисия да се изгради истинско доверие

в любовта между двама шпиони по време на Втората световна война.

Стрелката на часовника е върната много умело от екипа на продукцията и зрителя се потапя в една изключително автентична и вярна в исторически аспект атмосфера.

Действието стартира със срещата между главните герои през 1942 г., когато по време на опасна операция

в Казабланка пътят на

Макс Ватан се пресича с

този на Мариан Бесежу от Френската съпротива. Двамата се запознават в игрална зала, като същата сцена има наситения дъх на вдъхновение от "Казабланка".

Следващата среща между героите на Пит и Котияр е в Лондон, когато става ясно, че те имат нужда както един от друг, така и да избягат и да се скрият от ужаса на войната. Възможността Макс и Мариан да са заедно е почти нищожна, но те все пак успяват да преодолеят смъртоносните пречки, за да си извоюват мечтаното щастие. Успяват да си създадат свой малък рай, но много скоро хаосът отново намира път към тях - съмнения и тайни разяждат доверието помежду им. На Макс му бива внушено, че Мариан е шпионин, който работи за германците. Без да вярва напълно в това ужасяващо твърдение, той започва да се пита: Коя е тя в действителност? Обичала ли го е някога наистина? Или е един много умел играч в най-жестоката игра?

Актьорската игра между Котияр и Пит обаче остава съвсем безобидна. Двамата са истински професионалисти, защото успяват да създадат една чувствена химия между героите си, без в действителност да имат опасни симпатии един към друг.

Малкото откровено еротични сцени дори се оказват неудобни за тях, поне по думите на френската актриса. Двамата репетират продължително и упорито, за да изиграят едва няколкоминутен секс на задната седалка на кола.

"Репетирахме и имахме подробен сценарий какво да правим. После обаче режисьорът ни даде свобода. Ако знаете, че напълно контролирате тялото си, можете свободно да дадете воля на емоциите и чувствата си. Не е нужно да мислите: "Какво да правя по-нататък? Трябва ли да легна върху него?" Това е доста неловка ситуация", признава Котияр. И все пак страстта е налице, щом го изисква служебният дълг.

В "Съюзени" участват още Лизи Каплан, Джаред Харис, Джейсън Матюсън, Анджелика Джоан.

Премиерата на лентата у нас е на 2 декември.