Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Германският боксьор Феликс Щурм избяга в Босна, щом разбра, че може да влезе за 3 години зад решетките

Целият руски спорт беше тежко компрометиран от разкритията за повсеместното допингиране на спортисти. Имаше реална опасност да ги спрат от участие на олимпиадата в Рио. Вместо да си вземат бележка и да започнат реформа, братушките обвиниха за неволите си враждебно настроения Запад и прикриха виновните за допинг аферата.

В Германия действат по друг начин. Там поне засега не се е чуло местните спортни звезди да се боцкат яко със забранени стимуланти. И въпреки това правителството въведе драконовски антидопингов закон. В него кратко и ясно пише, че всеки фен на забранената химия е заплашен с тригодишен затвор и солена глоба, ако бъде спипан в крачка.

Новият закон влезе в сила към края на 2015 г. и само няколко месеца по-късно изгоря първата важна клечка. Шампионът на Световната боксова асоциация в суперсредна категория Феликс Щурм даде положителна допинг проба за анаболния стероид станозолол. Спипаха го веднага след бляскавата му победа над руснака Фьодор Чудинов през февруари, която означаваше и пета световна титла за германския боксьор.

10 месеца по-късно бъдещето на Щурм изглежда осеяно с вълчи капани. Опитите му да се изкара невинен засега удрят на камък. Феликс се кълне, че не е имал нужда от забранени стимуланти, тъй като от 14-годишен е натрупал страхотна мускулна маса и след това я е поддържал единствено и само с много физически упражнения. Само дето специалистите в бокса твърдят, че боксьорите масово използват станозолол, тъй като точно този анаболен стероид повишава силата и бързината, които са от жизнена важност за боксовите битки. Антидопинговите ченгета отвориха и Б пробата, където също бяха открити следи от станозолол. 

Сега остава прокурорите да доведат до успешен за тях край разследването срещу Щурм.

Самият той явно усети накъде духа вятърът и се измъкна по терлици от Германия. Петкратният световен шампион си избра на пръв поглед интересна дестинация - Босна. Родителите му са босненски емигранти, които навремето тръгват за Германия, за да дирят по-добър живот. Феликс Щурм се чувства далеч по-добре в родината на родителите си. Дори е направил план да отвори завод за производство на различни безалкохолни напитки. Ако все пак се съгласи да даде интервю, обяснява, че рано или късно ще докаже своята невинност. Нищо че в боксовия свят са готови да го разкъсат. Авторитетите в спорта настояват той да бъде наказан до живот.

Спечелената с помощта на анаболите титла няма как да му я отнемат. Хитрият Феликс сам се отказа от нея. В момента той опитва новото си апмпола на заводски шеф и не прави планове за нови битки на ринга. От което боксът със сигурност ще загуби, защото надрусан или не, Феликс Щурм беше приятен за гледане боксьор, който винаги търсеше победата докрай.