Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Средностатистическият българин се чуди как да нареди 1000-та си лева месечна заплата, за да стигнат и за ток, и за парно, и за напомпани със соя кренвирши. Само на три часа път със самолет оттук обаче живеят хора, които също имат сериозни проблеми с наместването на месечните си възнаграждения.

Става дума за играчите от топотборите в английската Висша лига. Техните проблеми обаче са от по-различно естество. Големите им затруднения са как да изхарчат 130 хил. евро само за една седмица. Защото точно толкова получават звездите на грандовете за 7 дни тичане и скачане по терена. В български купюри това са 260 хил. лева, които вече споменатият български работник, да е жив и здрав, изкарва за 22 години яко бачкане.

Паралелите обаче са неуместни, защото едни са родени да се бъхтят във фабриката, а други са погалени от съдбата да си изкарват хляба с ритането на топката. Очевидно звездите на "Манчестър Юнайтед" са най-талантливите ритнитопковци, след като ги награждават с по половин милион евро на месец.

Големите пари

съвсем естествено постъпват в джобовете на звездите Уейн Рууни и Златан Ибрахимович. Капитанът Рууни е истински рекордьор с 300 хил. евро на седмица, които са си 600 хил. лева, ако позволите това последно сравнение.

Английският национал в действителност е най-скъпоплатеният играч във Висшата лига, въпреки че в последната една година не му върви особено на терена и дори се заговори, че е време да бъде продаван. Мениджърът Моуриньо обаче

се закле, че Рууни

му е нужен

и той ще остане в "Юнайтед". Договорът му е до 2019 г., което означава, че има още дълго да прибира огромни пари от касата на "червените дяволи".

Голямата новина е, че Рууни съвсем не е най-добре платеният играч в света. В английската Висша лига наистина дават най-много - средно по 2,8 млн. евро на година, но големите богаташи се подвизават в други първенства.

Изненада ли е за някого, че първенец по месечни доходи е Лионел Меси. Той прибира космическите 433 хил. евро на седмица, или 22 млн. на година. Толкова много пари няма как да бъдат изхарчени, дори и да ядеш от златна паница и да

замерваш гълъбите пред входа с диаманти

На второто място също няма изненада. Там се е настанил Кристиано Роналдо с 423 хил. от европейската валута. Трети е Гарет Бейл, който е "само" с 21 млн. евро на година. Любопитното е, че четвърти е Хълк, който отиде да рита в далечен Китай, където го примамиха с 19 млн. евро на година.

Колко получават звездите в НБА - четете в хартиеното издание.