Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

КАРИЕРА: 53-годишиният Стив Мнучин доскоро бе изпълнителен директор на "Голдман Сакс".
КАРИЕРА: 53-годишиният Стив Мнучин доскоро бе изпълнителен директор на "Голдман Сакс".

Легендарният нюйоркски кмет Руди Джулиани също умува дали да влезе в Белия дом

Кой кой е в екипа на новия президент на САЩ Доналд Тръмп?

За топ икономическите позиции в администрацията на Белия дом се готвят свръхбогати хора. Очаква се финансов министър да бъде 53-годишният Стив Мнучин, бивш изпълнителен директор на "Голдман Сакс".

Смята се, че докато е работил там, е натрупал $ 40 милиона. Той беше и финансов директор на кампанията на магната. Освен финансист Мнучин е и филмов продуцент в Холивуд. Заедно с Джеймс Пакър прави филмите "Американски снайпер" и "Лудият Макс: Пътят на яростта".

Друг ключов играч от екипа на Тръмп е 79-годишният Уилбър Рос, бивш инвеститор. Според сп. "Форбс" той е

един от световните милиардери

СТИЛ: Уилбър Рос е бил съратник на Ротшилд и е сред милиардерите на Америка.
СТИЛ: Уилбър Рос е бил съратник на Ротшилд и е сред милиардерите на Америка.

с нетно богатство от $ 2,9 милиарда. Известен е с това, че преструктурира фалирали предприятия в областта на стоманодобива, въгледобива, телекомуникациите, чуждестранните инвестиции и текстилната промишленост. В продължение на 3 г. е управлявал частен фонд - част от групата на Ротшилд. Има колекция от произведения на изкуството за $ 150 милиона, като се започне от творби на западни сюрреалисти и се стигне до модерни източни скулптори.

Държавен секретар или шеф на кабинета ще бъде бившият говорител на Камарата

на представителите Нют Джингрич, твърдят световните медии. По време на кампанията той характеризираше новия президент едновременно като лидер, какъвто не е имало, и като сприхаво дете.

По време на кампанията си Доналд Тръмп често се изказваше срещу Уолстрийт и атакуваше големия бизнес, но е много вероятно да привлече фигури от консервативния финансов бизнес в екипа си в Белия дом, пише "Файненшъл таймс".

Десният колумнист Лорънс Къдлоу, бивш член на екипа на Роналд Рейгън, който беше главен икономист в инвестиционната банка “Беър Стърнс”, е друг главен участник в предизборната кампания на Тръмп.

Стив Муур, икономист в консервативната фондация "Наследство", помогна на новия президент да напише данъчната си програма. Той е бивш шеф на редакционната колегия на "Уолстрийт джърнъл". Тръмп приветства връзките му с Уолстрийт, въпреки че в кампанията си нападаше американския бизнес и политическия елит.

"Познавам най-умните

хора от Уолстрийт

Познавам най-добрите ни експерти. Познавам надценени, както и подценени хора - каза той в реч през юни. - Трябва да ги използваме. Хора като бившия изпълнителен директор на "Дженерал електрик" Джак Уелч. Харесвам Хенри Кравис, съоснователя на ККР, частна многонационална компания за обратни изкупувания, базирана в Ню Йорк). Бих искал да привлека моя приятел Карл Айкан (милиардер инвеститор). Искам да кажа, че

наистина имаме

прекрасни хора".

Дан Димико отговаря за търговската политика
Дан Димико отговаря за търговската политика

Шеф на Пентагона и секретар по отбраната ще бъде Майкъл Флин, бивш шеф на Агенцията за военно разузнаване.

Той ръководеше Съвместното командване за специални операции в Афганистан и Ирак. Генерал Флин стана известен с критиките си към методите на американското военно разузнаване в Афганистан, където работи като координатор на специалните служби през 2010 г. Според генерала американското военно разузнаване не успява да осигурява реална информация за истинската полева ситуация, за да се вземат адекватни решения.

Майкъл Флин е бил и анализатор в телевизия "Русия днес", която се излъчва в САЩ.

Между другите съветници на Тръмп са Уолид Феърс, коментатор на проблемите в Близкия изток и глобалния тероризъм, който бе критикуван за връзките си с въоръжените християнски милиции в гражданската война в Ливан през 80-те. Той е роден в Бейрут и бяга в САЩ през 1990 г.

Често се говори, че и бившият кмет на Ню Йорк Руди Джулиани, който

управляваше мегаполиса по време на атентатите

на 11 септември

2001 г., ще влезе в екипа на Тръмп.

Най-младият му съветник е Джордж Пападопулос, който се е дипломирал през 2009 г. Сега управлява международна енергийна корпорация в Лондонския център за международна адвокатска практика.

Интересна фигура е Джонатан Галавиц, който е

консултирал

мегакомпании

от Силиконовата долина. Бил е старши съветник в "Голдман сакс", "Гугъл" и "Кепел корпорейшън". Коментирал е и за Си Ен Би Си, Би Би Си и "Блумбърг", автор и на "Форбс".