Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Кметицата на селото Софка Скоклева също помни дядо Петър от дете. Често тя упътвала хора с различни проблеми, които го търсели за помощ.

"Познавах дядо Петре. Израснала съм на същата улица, където той живееше. Постоянно ходех при него като малка, а също и като възрастна."

Според спомените на кметицата пророкът е четял молитви за здраве. Докато дядото бил жив,

имал постоянно посетители от цяла България, дори и от чужбина

За разлика от тях Мариана Иванова от Пазарджик потърсила чудодейната помощ на водата, за да се омъжи.

"Бях стара мома. Навърших 38 години, а още нямах човек до себе си, нито пък можех да се омъжа", разказа тя пред "168 часа". Научила за необикновения извор преди 7 години от свои познати.

"Посъветваха ме да отида до Яхиново. В крайна сметка това е вода, ако не ти помогне, няма и да ти навреди", категорична е Мариана. Няколко пъти посетила извора.

"Няма да ми повярвате, но аз се омъжих точно след 5 месеца

- щастлива разказва тя. - Водата помага. Дори и сега, когато имам някакъв проблем, го решавам, като ходя до Яхиново", усмихва се Иванова.

Йордан Велиславов от Велико Търново разказа пред "168 часа", че имал същия проблем като Мариана Иванова, но с децата си.

"Имам син Даниел и дъщеря Глория. Разликата им е 2 години. Но имаха проблем -

и двамата не можеха да създадат семейства",

сподели той.

Според него на няколко пъти децата му стигали до сватби и в последния момент те се разваляли.

"Бях отчаян. Имаше нещо странно в цялата работа. Как така и двете ми деца да не могат да се оженят", съмнява се Велиславов.

Когато научава за чудодейните свойства на водата,

веднага заминава за Яхиново.

"Трудно намерих параклисчето, но отидох. Взех вода и я дадох на децата да я изпият. В рамките на 3 месеца вдигнах 2 сватби и бях най-гордият баща", спомня си с радост Йордан.