Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Големите имена в световния спорт не са стигнали до единно заключение пречи или помага сексът на техните рекорди. От години се говори, че боксьорът ни Кубрат Пулев се отказва от ласките на приятелката си Андреа най-малко 40 дена преди важен мач. Съвсем друго е отношението на Диего Армандо Марадона, който умирал от главоболие, ако не си изразходва сексуалната енергия. Абсолютно невъзможно е да си спечелиш статута на футболна легенда, ако постоянно те цепи тиквата.

Същото отношение към секса имаше навремето и Бен Джонсън. Носителят на два олимпийски медала, които впоследствие му бяха отнети заради допинг скандал, винаги се е надсмивал над въздържанието преди състезание. Лично треньорът му Чарли Франсис разказва на свои колеги, че Джонсън не отказвал ласки дори по време на олимпийски игри. Големият британски спринтьор Линдфорд Кристи обаче навремето не даваше и да се продума за секс, ако го чака голямо бягане. Шесткратният европейски шампион, който печели олимпийско злато през 1992 г., сам си създал много строг режим преди състезания, който изключвал каквито и да е еротични мисли в главата. Още по-строг към себе си беше навремето починалият тази година боксьор Мохамед Али. Той си налагал вето не само в нощта преди изява, но минимум шест седмици преди това. Днес много боксьори следват неговия пример, а специалисти го обясняват с това, че при този тип спортисти половата активност може да провокира слабост в мускулите на краката, което да се окаже фатално на ринга.

Фатални се оказаха и креватните рекорди на състезателката по скокове във вода Ингрид Оливейра. Бразилката нашумя по време на олимпийските игри в Рио, след като изгони съквартирантката си от стаята и се отдаде на продължителни ласки със състезателя по каяк Педро Гонсалвеш. Впоследствие жадната за приключение Оливейра и съотборничката й Джована Педроса се класираха на последно място в олимпийския турнир. На омаломощената състезателка просто нямаше как да й се отдадат грациозните скокове в олимпийския басейн. След злополучното състезание бясната й партньорка Джована се разприказва пред медиите и се вдигна голяма олелия, а сладострастницата беше заплашена с доживотно изхвърляне от спорта.

Далеч по-зрелищен скандал обаче се разрази в националния отбор на Уганда по лека атлетика. Треньорът Питър Вемали насилвал сексуално малолетните си състезателки с мотива, че те ще се представят по-добре на състезания. Науката наистина твърди, че бременната жена в първия или втория месец се превръща в истинска машина. Нивата на всички хормони удрят тавана, а организмът започва да работи на бързи обороти, за да се подготви за предстоящото събитие. Знаейки тази подробност, тренерът Вемали забременявал момичетата от отбора, а след важното състезание ги карал да абортират. Злодействието продължило, докато едно от момичетата не издържало на тормоза и се оплакало на свои роднини, които раздухали скандала.

"Посещаваше ни през нощта и ни заплашваше да ни изхвърли от отбора, ако се опитаме да се съпротивляваме. Аз и другите момичета се страхувахме от него. Други толкова силно желаеха успеха, че бяха готови да се подложат на мъченията. Съжалявам, че не се разприказвах по-рано", проплаква многократно насилваното момиче. Признанията й се отразиха зле върху съдбата на изнасилвача Вемали. Той е изгонен от отбора и започва да получава смъртни заплахи. Брат му пък е жестоко пребит от неизвестни нападатели.

Какъв лимит за продължителност на сексуалният акт постановяват лекари и треньори, четете в хартиеното издание на "168 часа".