Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Съпрузи от Търговище избраха грешната страна на монетата и така се лишиха от рекордния за България джакпот.

Спомняте ли си как Двуликият решаваше съдбата на своите жертви с хвърлянето на монета в култовия филм “Черният рицар” на Кристофър Нолан? Нарочените да умрат трябваше да изберат ези или тура, въпреки че бяха предварително обречени. Само се замислете в колко други легендарни филмови ленти подхвърлената нагоре монета е решавала участта на герои, армии, империи. И в истинския живот се е случвало нещо подобно. Хората от памтивека обичат да оставят на съдбата тежката участ да взема финалното решение в трудна житейска ситуация. Да не говорим колко много пари са преминали от едни ръце в други в уличната игра на ези-тура.

Точно това съдбоносно завъртане на монетката с две страни лиши средностатистическо българско семейство от 11 милиона и 600 хил. лева. Съпрузите от Търговище познават 6-те числа от играта “Големият джакпот” на Националната лотария, където се е събрал рекордният за България джакпот. Има обаче една непреодолима пречка пред тяхното безгранично щастие. Играчите освен числата трябва да познаят и коя страна на монетата ще се падне. Мъжът и жената избират ези, а то излиза тура.

“Аз съм виновен. Аз направих грешния избор. Въобще не си и помислих да пуснем още един фиш, че да ни е сигурно. Кой ли е вярвал, че можем да познаем 6 поредни числа”, признава си без бой разминалият се на сантиметри от почти 12 млн. лева Ершан Суриев. Той и жена му Хава Тупева решават за първи път да участват в играта, примамени от репортажите за огромния джакпот. Три от числата са свързани с важни за семейството дати, а другите ги избират на място.

“Заедно седяхме и решавахме кои числа да пускаме. Винаги заедно вземаме решенията. Само за езито съпругът ми обясни,че му е късметлийско.

Сега се оказва, че не е било така”, допълва с усмивка Хава Тупева. В момента тя не може да каже с категоричност дали възприема себе си и съпруга си като най-големите каръци в света. Хава и Ершан все пак няма да останат капо. За познатите 6 числа те ще получат 100 хил. лева.

“Щом мина тегленето по телевизията, помислихме, че имаме петица и ще вземем 5-6 хил. лева. Мъжът ми отиде да вземе квитанцията от джоба и в този момент осъзнахме, че сме познали и шестте числа, но не сме уцелили правилната страна на монетата. Въпреки това скочихме да се прегръщаме. Изскочихме на балкона и започнахме да викаме. Целият квартал разбра, че нещо хубаво ни се е случило. Минаха се два часа и седнахме да се чудим дали да се радваме, или да плачем. Само за една вечер минахме през абсолютно всички емоции, които могат да владеят човешкото сърце”, разказва Хава Тупева. Тя работи като контрольор в здравната каса в Търговище. Мъжът й е международен шофьор. Със спечелените 100 хил. лева те имат конкретен план какво да променят в ежедневието си.

“Ще върнем съпруга ми и татко на 8-годишния ни син у дома, където му е мястото. През последните 7-8 години живеем по доста странен начин. Лятото сме заедно, но зимата той заминава и го няма поне по 6 месеца. Това не е нормален живот, а със спечелените пари ще имаме шанса да започнем семеен бизнес. Мъжът ми повече няма да пътува”, категорична е Хава. Нейният съпруг по план е трябвало да тръгне на дълго пътешествие в началото на месеца, но дребни неразбории около командировката го оставят у дома.

“Някой бди над нас и се намеси точно в този случай. Не заминах и така имахме шанса да играем с жена ми. Сега ще си остана за постоянно у дома.

Само аз си знам какво ми беше да пътувам по 6 месеца по света и да не мога да видя жената и детето. Синът ми искаше да тренира футбол, но нямаше как да го запишем. На жена ми й беше невъзможно да работи на държавна работа и в същото време да се грижи за спортуването на детето. Парите ще са точно за това – да се почувстваме нормални хора”, отсича Ершан Суриев.

За драмата на Панчо от София, който се размина на косъм с 10 млн. лева четете в хартиеното издание.