Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Ислямска държава е изправена пред сериозни предизвикателства, които поставят на карта съществуването им. От една страна те трябва да защитават своя бастион - иракския град Мосул, който е обсаден от 80 над 80 хиляди иракски и кюрдски войници. А от небето валят бомби, пускани от американските самолети.

Другият голям проблем на джихадистите е позорното бягство на лидера им Абу Бакр ал Багдади - същият този, който проповядваше за воюване до последна капка кръв. Оказва се, че Ал Багдади от самото начало не е имал никакво намерение да рискува собствената си кожа.

Лидерът на джихадистите се измъкнал като по чудо от прецизно планирана въздушна атака на американците. Янките получили информация къде ще се състои срещата на лидерите на ислямистите и пратили самолет да раздава огнено правосъдие. Само дето Ал Багдади си тръгнал няколко минути по-рано. Някои от най-близките му хора обаче нямали този късмет и загинали.

Малко след това военачалникът в армията на джихадистите Абу Усман преценил, че е дошло време да се опълчи на лидера и му организирал преврат. Късметът отново покрил Ал Багдади и той се измъкнал от подготвения му капан. Арестувана била съпругата му, но джихадист номер 1 напуснал Мосул. Сега никой не го знае в кой бункер се е скрил, но е ясно, че с царуването му е свършено. Тепърва ще стане ясно кой от досегашните му подчинени ще посмее да поиска цялата власт в Ислямска държава.