Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Ловци на съкровища събират сили и средства за продължителна обсада около къщата, в която е роден Адолф Хитлер. Както стана известно, емблематичната постройка в австрийския град Браунау ще бъде разрушена от местните власти, които се притесняват имотът да не бъде превърнат в символ на възраждащия се неонацизъм в Австрия и Германия. Дори и след като минат булдозерите обаче, родната къща на диктатора ще продължи да бъде обект на интерес от страна на жадни за лесно забогатяване хора.

Те съвсем няма да търсят скрити в мазето богатства. В крайна сметка бъдещият лидер на нацистка Германия е живял там само през първата година след раждането си през 1889 година. Интересът на иманярите е насочен в друга посока. Те възнамеряват да опоскат тухла по тухла разрушената къща и след това да продават останките на хора по целия свят, които биха желали по някакъв начин да се докоснат до живота на една от най-мракобесните фигури в човешката история.
Властите вече предупредиха, че ще следят какво се случва на мястото на къщата дори и след като бъде изравнена със земята.

Още по време на Третия райх имотът е превърнат в музей от готови да се подмажат на шефа нацисти. След края на войната тя е върната на собствениците й, които първо я превръщат в библиотека, след това в банков клон, училище и дори в приют за инвалиди. Собствениците до последно отказваха да продадат имота на държавата, която се принуди да го конфискува. Планира се на мястото на разрушената къща да бъде издигната сграда за благотворителни прояви.