Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Дойде времето за мача на годината в българското първенство. След мъчително дълга пауза "Левски" ще се изправи срещу ЦСКА на националния стадион. Вярно е, че "сините" продължават упорито да отричат автентичността на вечния съперник. Ултрасите не спират да дразнят врага с обобщенията, че е неуспешен хибрид между "Литекс" и "Чавдар" (Етрополе).

Солените закачки вместо да разведрят обстановката, сериозно нагнетиха напрежението през последната седмица. На терена ще е особено горещо, тъй като и двата отбора нямат никакво желание да губят тази среща. Тежко и горко му на съдията, който ще трябва да вкара ред в предстоящия сблъсък. И двата отбора не се славят с някакви особени технически качества и е нормално при това положение да наострят бутонките и да започнат зверските ритници само и само да не падне гол във вратата.

По трибуните също е обявен код червено за

опасни валежи от

тупаници и бомбички

Двете агитки достатъчно се мразят, а последните взаимни нападки още повече ще изострят положението. При това положение държавата реши да вземе мерки, за да не се стигне до опасни инциденти. На стадиона ще бъде пратена жандармерията. Любопитното е, че обучените да се справят с

масови безредици

ченгета ще охраняват само сектора със "синята" агитка. В предстоящия двубой "Левски" е символичен гост и ще получи билети само и единствено за сектор "Б". Този сектор от стадиона ще бъде пренаселен с униформени. Полицаите дотолкова са се престарали с предохранителните мерки, че дори забраниха на "сините" ултраси да издигат плакати срещу собственика на "ЦСКА-София" Гриша Ганчев. От Националния клуб на привържениците (НКП) на "Левски" се оплакаха, че от полицията са им стоварили куп забрани.

"Предупредиха ни, че ще ни

претърсват щателно

за забранени предмети и дори за плакати срещу Гриша Ганчев. Подобни ограничения ни връщат в едни предишни мракобесни времена. Вредно е за всички да бъде съсипана добрата ни комуникация с органите на реда от миналите години", излязоха с остра позиция от НКП.

В същото време от ЦСКА са планирали да поверят охраната на останалата част от стадиона на частна охранителна фирма. Остава въпросът дали стюардите са

достатъчно подготвени

да се справят с толкова напрегнат мач, който винаги крие опасност от пряк конфликт на трибуните и извън тях.