Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Днес е един от най-щастливите ми дни. Опитаха се да отнемат нещото, което обичам най-много на света, но то се върна при мен. Научих си урока и се надявам всички, които бяха срещу мен, също да са си осъзнали грешката", обяви в социалните мрежи тенисистката Мария Шарапова.

Рускинята мина през всички кръгове на ада от началото на тази година, след като на 26 януари даде положителна допинг проба за забраненото вещество мелдоний. След раздухването на скандала

Шарапова загуби шанса да се състезава на корта, лиши се от най-мощните си спонсори и беше публично унижена от спортната общественост. Знайни и незнайни спортисти и деятели се изредиха да се упражняват върху морала на Шарапова.

Почти 10 месеца по-късно бившата любима на Григор Димитров дочака своята частична амнистия. Спортният арбитражен съд в Лозана намали наказанието й от 24 на 15 месеца. 9 месеца със сигурност не са малко време особено в напрегнат спорт като тениса. Шарапова твърди, че не е спирала да тренира и ще може да се върне на корта през април догодина, когато й изтича наказанието.

Дотогава има достатъчно време. Сега е време за триумф

За личния триумф на Шарапова. Защото тя се размина с едва 15 месеца наказание, въпреки че й готвеха 4-годишен неплатен отпуск. От световната тенис федерация до последно й точеха секирата, въпреки че в крайна сметка наложиха по-леката двугодишна санкция. Сега Арбитражният съд се отнесе още по-добре към рускинята. Дали тя не бере плодовете на онази смела постъпка да се изправи пред целия свят и да заяви: "Аз сгреших!" Още преди да се разбере, че е употребявала допинг, Маша свика пресконференция, за да си признае. Опита се да обясни, че не е разбрала кога и как мелдоният е влязъл в списъка със забранените вещества. През цялото време обаче се държа премерено, отказвайки да влезе в истерично кресчендо с измислени оправдания, че е яла неправилен сандвич или е пила грешна напитка.

Признанието й беше достатъчно откровено и явно беше взето под предвид като смекчаващо вината обстоятелство. Мария е доволна за своята частична реабилитация не само от морална гледна точка. Тя има и финансова изгода от благоприятното развитие на нещата.

От какво точно ще спечели Мария Шарапова научете от хартиеното издание.