Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Пари Сен Жермен дойде в София и премина леко през "Лудогорец". Разградчани доказаха, че не могат да се борят с отбор, който разполага с някои от най-добрите футболисти в света. Французите отдавна живеят в друга орбита, след като бяха купени от катарския богаташ Насер ал Келаифи.

За него се говори, че разполага с богатство от над 150 млрд. евро. Е, то май не е точно негово. Шейхът просто управлява огромен брой катарски компании и движи инвестициите на Катар във футбола и въобще във всички спортни сфери.

При пристигането си на българска земя свръхбогатият катарец изненадващо се качи в автобуса, който извози целия отбор на ПСЖ до хотела. Явно босът искаше да е максимално близо до отбора и заедно с момчетата да разглежда софийските забележителности. Той все пак имаше и претенции, които отиват на толкова заможен човек.

Бяха му отцепили цял етаж

в хотела, където се настани френската делегация. Шейх ал Келаифи не се появи и на официалния обяд, организиран от босовете на "Лудогорец". Предпочитал да си почине в хотела. Собственикът на парижани със сигурност има нужда от почивка, при положение че на главата му висят толкова много задължения. Освен че управлява най-големия френски отбор, той управлява още медийната империя "Bein Media" и катарската федерация по тенис. Член е на организационния съвет за световното първенство по футбол в Катар през 2022 година, а през 2013 г. бе избран за министър без портфейл в правителството на приятеля му - емира на Катар шейх Тамим.

Всъщност именно другарската му връзка с емира го

изстрелва към висините

Всичко се случва на тенис корта. Преди да се превърне в богат шейх с частен самолет и всичките му там други екстри, Насер ал Келаифи се изявява като професионален тенисист. Талантът му обаче явно не е достатъчен, след като бъдещият богаташ успява да се издигне едва до 995-о място в световната ранглиста на АТР, а паричните премии, които спечели през кариерата си, достигат едва $16 000. И все пак роденият през 1973 г. катарец успява да оползотвори по най-добрия начин престоя на корта. Тенисистът започва да дава уроци на престолонаследника Тамим бен Хамад ал Тани. Покрай тренировките двамата завързват приятелство и бъдещият емир в един момент решава, че може да се довери на своя учител и впоследствие добър другар. По заповед на принца - Ал Келаифи е назначен да управлява едно от

най-внушителните

богатства на планетата – инвестиционния фонд, собственост на катарското емирство "Катар Инвестмънт Оторити". Довчерашният тенисист се справя повече от добре в ролята си на бизнесмен и се заема с мащабни инвестиции в световния спорт. Предизвикателствата обаче не го пазят. В родината му го наричат “Робокоп” заради неизчерпаемата му енергия, с която подхваща всеки следващ проект.