Регистрация

Вход



Забравена парола

Смяна на парола

Напишете дума/думи за търсене

Тайните на Хилари и ментора й Сорос Топгенерали от НАТО опитвали да запалят война между САЩ и Русия.

Муамар Кадафи, който също като Саддам Хюсеин години наред удържаше мигрантските набези към Европа, е бил убит не защото е диктатор и не защото е планирал избиването на хората в Бенгази. Това е същата партенка като притежаваните от Саддам химически оръжия, за които чак сега Тони Блеър си призна, че е излъгал, но заради тази лъжа загинаха над един милион невинни.

Част от истината разкриват хакнатите имейли на Хилари Клинтън по времето, когато е била държавен секретар на САЩ, публикувани от "Уикилийкс". От тях става ясно, че помощникът й Сидни Блументал през април 2011 г. й праща съобщение, че правителството на Кадафи е собственик на 143 тона злато и приблизително на още толкова сребро. "Планирано е да се използва за създаването на нова панафриканска валута, базирана на златния либийски динар. Целта е да се даде алтернатива на франкофонските страни в Африка, които все още ползват френския франк." Това обяснява защо тогавашният френски президент Никола Саркози така рязко влоши отношенията с Кадафи и пръв от Европа се включи във войната срещу него с въздушни удари. Въпреки че Кадафи бе сред големите спонсори на предизборната кампания на Никола Саркози и въпреки че френският президент малко преди това изпрати съпругата си, за да освободи българските медици.

Благодарение на хакерите светът научи, че Кадафи е направил същата фатална грешка като Саддам Хюсеин. Иракчанинът бе приемлив за Европа и САЩ, докато не реши при сделките с нефт разплащанията да не стават с долари, а в евро или в друга валута. Проблемът на Кадафи е подобен – световният стокооборот с петрола е в долари, а Либия е един от големите доставчици. Ако тя премине към разплащания с друга парична единица, а не с долари, това сериозно ще удари по американската икономика, която освен всичко друго е и световен печатар на пари. Колкото по-малко се използват те в световната търговия, толкова по-бързо ще стане ясно какво всъщност е истинското им покритие.

Впоследствие стана ясно, че Кадафи е оставил в Либийския държавен фонд 160 млрд. долара – приходи от нефта и природния газ. Каква е съдбата на това колосално богатство, може само да се гадае след мъглата около въздушните удари и убийството на либийския полковник.

Според основателя на "Уикилийкс" Джулиан Асандж имейлите доказват намесата на Клинтън и в подпомагането на бунтовниците срещу Кадафи. Сенатор Рон Пол допълни картинката, като публично заяви, че жестоко убитият през 2012 г. американски посланик в Триполи и посолството са били съпричастни към доставките на оръжие за опозицията на Муамар.

Според Асандж, когато Хилари е държавен секретар, са въоръжавани организации, които САЩ официално са обявили за терористични. Сред тях е и сирийският клон на "Ал Кайда", който трябвало да свали от власт Башар Асад, смята Асандж. Впоследствие "умерената опозиция" в Сирия, подпомагана от Вашингтон, се вля в ИДИЛ.

На изслушването пред Конгреса Хилари Клинтън заяви, че не е имала информация за тези оръжейни доставки. Според Асандж обаче имейлите разкриват "катастрофалната намеса в Либия и свалянето на Кадафи", което улеснило ДАЕШ да окупира голяма част от страната.

Хакерската атака още веднъж показа лицемерието на Запада, който по свое усмотрение решава кои арабски и африкански сатрапи са диктатори, а по-послушните са обявявани за партньори.

Благодарение на киберпиратите се разбра и защо САЩ толерират режими катотози в Саудитска Арабия, който официално разпространява радикален ислям в цял свят, а неотдавна безнаказано екзекутира 47 инакомислещи. Една от причините е, че няколко богати саудитци са сред спонсорите на фондация "Клинтън", а другата е, че шейховете държат около 750 млрд. долара американски държавни ценни книжа, които, ако някога саудитците ги пуснат на пазара, може да се окажат обикновени хартии. В американските медии дори се промъкна информация, че именно това е причината да бъдат засекретени 40-ина страници от доклада на разузнаването на САЩ за атентатите срещу кулите близнаци.

Друга част от имейлите разкрива ролята на глобалната корпорация La Farge в Сирия. Тя плащала данък на ДАЕШ, за да развива различни проекти и сделки. Интересното е, че компанията е дала на фондацията на семейство Клинтън огромни суми през 2015 и 2016 г. Самата Хилари дълго е била член на борда на La Farge.

От хакнатите документи, публикувани от "Уикилийкс", става ясно и как милиардерът Джордж Сорос диктува на Хилари как да се манипулират протестите в Албания през 2011 г. Спонсорът на демократите й предлага да се засили ролята на ЕС и да се излъчи посредник, като изборът му е между трима - Карл Билд, Марти Ахтисаари или Мирослав Лайчак "заради силните им връзки на Балканите".

Случайно или не, дни след това ЕС излъчи за посредник един от тримата препоръчани – словака Мирослав Лайчак, който в момента е и кандидат за поста генерален секретар на ООН. Очевидно Сорос има добър нюх в подбора на кадри, защото Лайчак в края на август бе втори в класацията след португалеца Антониу Гутериш.

Любопитно е и как Клинтън внимателно е следяла какво се случва с кризата в Гърция. Тя е получавала подробни информации какви решения предстои да се вземат на европейско ниво. След хакването на пощата й става ясно, че е споделяла това и с други, сред които и зет й Марк Мезвински. Той е шеф на инвестиционен фонд, изцяло насочен към операции с гръцкия външен дълг. По-късно бе изяснено, че хедж фондът заедно с "Голдман Сакс" имат офшорни компании, които активно залагат на покачване на стойността на гръцките ценни книжа. Ясно е, че когато имаш предварителна информация, можеш да купиш на дъно и да продадеш в точния момент на връх, казват анализатори.

След дълго разследване дали Хилари да бъде подведена под отговорност през юли ФБР я оневини.

Вероятно така ще стане и с хакнатите от "Ди Си Лийкс" мейли на топгенерали от НАТО, които се опитват да вкарат във война САЩ и Русия заради Украйна. В частната си кореспонденция бившият висш военен от алианса Филип Брийдлав пише, че ще намери начин да преодолее съпротивата на Обама. По това време US президентът парира натиска на ястребите в Конгреса, тъй като се опасява, че ескалацията на напрежението и военната помощ за Украйна може да доведат до директен сблъсък между САЩ и Русия. Въпреки това Брийдлав не се отказва и непрекъснато пише до колегите си в НАТО, до влиятелните генерали Уесли Кларк и Колин Пауъл от каква военна помощ се нуждае украинското правителство.

На тази база "Шпигел" разкрива, че след като Москва завзема Крим, Брийдлав започва да завишава броя на военната техника и оръжия, с които разполагат руснаците в Украйна. Според изданието по този начин генералът се опитвал да провали мисията на Ангела Меркел като посредник в кризата. По същия начин той завишавал и броя на руските военни части по границата. Публично заявявал, че Москва планира мащабна операция в Украйна. Негови хора стигнали дотам, че пуснали снимки на руски танкове в Крим. Впоследствие се установило, че фотосите са от войната в Грузия.

Също като Брийдлав и Сорос е бил амбициран да създаде напрежение около Украйна, разкриват публикуваните от "Ди Си Лийкс" документи. От тях става ясна задкулисната роля.

Секретните файлове осветяват среща през 2014 г., на която Сорос е с едни от най-опитните си експерти и на която присъства и посланикът на САЩ в Украйна. На нея те обсъждат как да подсилят новата власт, какъв световен пиар да й осигурят така, че да се сатанизира Русия. По време на дискусията филантропът директно казва, че са необходими още по-силни санкции. Тезата му е, че САЩ трябва да играят ролята на лошото ченге, а ЕС на доброто. Това разпределение на ролите като че ли личи във всички сфери на международната политика.

Посланикът на САЩ в Украйна дори казва на Сорос, че държавният секретар Джон Кери ще бъде заинтересован да чуе мнението му лично. След което пита магната какво би трябвало да предприеме американското правителство, а милиардерът отговаря, че Обама е твърде мек с Путин. Така този човек, без да е избиран от никого, без да е упълномощаван от никого, разполага с власт, каквато малцина политици имат.

На закуската Сорос споделя, че щатското посолство вече е открило част от руските агенти. Както и че се очаква да пристигне втори посланик, който ще проведе децентрализацията в страната, лустрацията, ще координира донорските програми и др.

"Обама е инструктирал посолството да се съсредоточи основно върху икономическата помощ за Украйна, избягвайки военната подкрепа", са думите на Сорос.

"Ди Си Лийкс" публикува документи и как фондациите на Сорос са плащали на гръцки медии, за да очернят Русия и руската политика в Украйна. Финансирани са 6 гръцки вестника, 10 телевизионни канала и радиостанции и 6 новинарски сайта, като задачата им била да създадат героичен имидж на украинската революция. От имейлите се подразбира, че е платено и на 50-ина лидери на общественото мнение и "трендове в социалните мрежи". Документите показват, че само за създаването на досие на журналист или на публичен критик на украинската революция са се плащали по 6500 долара.